Üzerinden 4 bin lira çıkan dilenci, daha öncede 11 bin lira ile yakalanmış

Adana'da Ramazan ayını fırsat bilerek vatandaşların duygularını istismar edip dilencilik yapan ve üzerinde 4 bin 495 TL çıkan kişinin daha önce de yüksek miktarda para ile yakalandığı ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 82 yaşındaki Cemal K.'nın 3 Haziran 2012 günü dilencilik yaparak insanları rahatsız ettiği şikâyetiyle yakalandıktan sonra üzerinde 11 bin 518 TL bulunduğu tespit edildi. Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 5 Ocak Polis Karakolu tarafından tutanakla üzerindeki para ile birlikte kendilerine teslim edilen Cemal K.'ya ?Kabahatler Kanunu'na muhalefetten' 83 TL para cezası kesmiş ve üzerinden çıkan paraya el koymuştu.

Kendisinin dilenci olmadığını beyan ederek el konulan 11 bin 518 TL'yi geri istemesi üzerine Seyhan Zabıta Müdürlüğü, Cemal K. hakkında bölge karakolundan kişiyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 5 Ocak Polis Merkezi'nden 18 Haziran'da Zabıta Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazıda Cemal K.'nın aylardır çarşı merkezinde ?hastayım, tedavi olacağım, il dışına gideceğim' gibi mazeretlerle para dilendiği görgü tanıklarının ifadeleriyle de tespit edildiği bildirildi.

Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi uyarınca Cemal K.'ya idari para cezası uygulanmasının yanında dilencilikten elde ettiği tespit edilen 11 bin 518 TL'ye el konularak encümen kararıyla belediyeye gelir olarak kaydedildiği bildirildi.

Dün dilenirken polis tarafından yakalanan Cemal K'nin üzerinden 4 bin 495 lira çıkmış, paraya el konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber