Balıkesir TKDK'den çiftçilerin beş projesine 4,5 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü, il genelinde hazırlanan beş projeye toplam 4 milyon 400 bin lira hibe desteği verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TKDK İl Koordinatörlüğü'nün 3. başvuru çağrı döneminde proje sunan ve kabul edilerek geçen ay sözleşme imzalanan işyerleri ziyaret edildi. Adnan Bilgili Süt Çiftliği İşletmesi'ne yapılan ziyarette İl Koordinatör Vekili Poyrazlı ve Manyas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş hazır bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Poyrazlı, süt çiftliği projesinin toplam yatırım bedelinin 892 bin 916 lira olduğunu, bu tutarın 391 bin 998 lirasının hibe olarak kurum tarafından karşılandığını ifade etti. Manyas ilçesine bağlı Salur beldesinde yatırımına başlanan işletmede, 100 başlık sağmal inek projesi bulunuyor. TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğü'nün, proje hazırlama maliyetleri dahil, inşaat ve makine ekipman harcamalarının yüzde 50'sini hibe olarak verdiği açıklandı. Yatırım süresinin dört ay olduğu, tamamlanmasından sonra hibe tutarı kadar ödemenin faydalanıcının hesabına aktarılacağı belirtildi.

'FONLAR BALIKESİR TARIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLADI'

Koordinatör Vekili Poyrazlı, kurum olarak Avrupa Birliği (AB)'nden sağlanan fonların Balıkesir tarımına büyük katkılar sağlayacağına, bunların gıda güvenliği, hayvan sağılığı, hayvan refahı, insan sağlığını gözetir temelde olduğuna dikkat çekti. AB projelerinden azami yararlanmasının önemine değinen Erdal Poyrazlı, çiftçi, üretici ve yatırımcıları, koordinatörlüğe proje sunmaya davet etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Işıktaş da yatırımın Manyas'taki süt hayvancılığı sektörüne büyük katkılar sağlayacağını ve Balıkesir için örnek teşkil edeceğini kaydetti. Yatırım bedelinin ilçe için büyük sayılacak bir miktar olduğunu vurgulayarak, "Her şeyden önemlisi bu yatırımın AB standartlarında bir işletme meydana getirecek olması da Manyas hayvancılığına değerler katacaktır." dedi.

İşletme sahibi Adnan Bilgili ise yatırımın Manyas için ilk olması dolayısıyla duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber