Güneydoğu'daki esnafın sorunu rapor halinde hükümete sunuldu

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, bölgede esnafın istihdamda büyük payı olduğunu belirterek, özel destek paketi çıkartılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu'de esnafın yaşadığı sorunları rapor haline getirip hükümete sunduklarını anlatan Ebedinoğlu, küçük esnafa sağlanacak desteğin artmasıyla bölgeye dışarıdan gelmeyen yatırımın ancak kendi içindeki girişimciler sayesinde gerçekleşebileceğini belirtti. Ebedinoğlu, küçük esnafa yönelik teşvik paketi, küçük sanayi siteleri, kredi kefalet kooperatifleri, alışveriş merkezleri ve hipermarket yasası, KOSGEB destekleri, kayıt dışı istihdam ile mücadele adı altında 6 başlıkta bölge esnafının yaşadıkları sorunları ve beklentilerini rapor halinde sunduklarını söyledi.

Ebedinoğlu, ?Yeni yatırım ve teşviklerinin küçük işletmelere yönelik ilave önlemlerle desteklenmesi gerekmektedir. Bu noktada esnaf sanatkârlarla Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ) yönelik ek bir teşvik paketine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede, küçük sanayi siteleri ile organize sanayi bölgeleri arasında yeni işbirliği modellerinin desteklenmesi de doğru bir yaklaşım olacaktır. Çünkü ekonomideki birikmiş sorunlar, ancak bütüncül stratejiyle aşılabilir. Geçtiğimiz yıl içerisinde KOSGEB-KGF desteği ile Diyarbakır'a özel açıklanan 30 bin TL'lik faizsiz krediye yapılan (6 bin 500) başvurular, Diyarbakır esnaf ve sanatkarlarının ne kadar zor durumda olduğunu ve adeta bir borç batağında olduğunu gözler önüne sermiştir.? diye konuştu.

Ebedinoğlu, bölgede yaşanan çatışmalı ortam, ekonomik sıkıntılar ve alışveriş merkezlerinin çoğalması gibi sorunlar nedeniyle Diyarbakır'da son yıllarda birçok esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını anlattı. Ebedinoğlu, ?Esnaf ve sanatkarlara yönelik çıkarılan sicil affına rağmen bankalar nezdinde esnaf ve sanatkârlarımız, sabıkalı olarak görülmektedir. Deftere tabi olan esnafın yıl sonu noter defter tasdiki esnafın üzerinde büyük bir yük, bu tasdik işlemlerinin birlikler tarafından yapılması gerekiyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber