Midyat'ta vatandaşlar elektrik kesintilerinden bıktı

Mardin'in Midyat ilçesinde vatandaşlar elektrik dalgalanmaları ve elektik kesintilerinden dolayı sorun yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastane başta olmak üzere belediye ve diğer kamu kurumları elektrik kesintisi sorunu yaşarken, bundan en çok vatandaşlar mağdur oluyor.

Dengesiz elektik dalgalanmaları ve kesintilerinden dolayı tepki gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, ?Elektik dalgalanmaları yüzünden 8 adet su motorumuz yandı, ilçenin bir kısmına su veremiyoruz. Bu dalgalanma çok daha fazla zarar vermeden bur problem çözülmeli. Bu değerli Ramazan ayında bu sorunu çözmeyenleri Allah'a havale ediyoruz. Bu kurum, tüketicisinin sesini duymalı ve çözüm bulmalıdır.? dedi.

Vatandaşlar evlerindeki elektronik cihazların bir çoğunun zarar gördüğünü ifade ederek tepki gösterirken, söz konusu kesintilerin Ramazan ayına denk gelmesi ayrıca vatandaşları üzüyor.

Midyat Devlet Hastanesi'nde birçok cihaz zarar görürken, laboratuvarda çalışan personellerin verimli çalışamadığı belirtiliyor. Hükümet konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde jeneratörlerin arızalandığı öğrenilirken, belediye, resmi daireler aynı sorunu yaşıyor. Özel bankaların ATM'leri de zaman zaman hizmet vermiyor.

Evde birçok elektronik cihazının yandığını belirten Nurettin Acar isimli vatandaş, ?Allah için nedir bu. Yeter, bıktık. Sıcaklardan dolayı ne bir klimamız çalışıyor ne de bir sağlam cihazımız kaldı. Her ay düzenli verdiğimiz elektrik faturam 100 TL'nin altına düşmüyor ama maalesef hizmet alamıyoruz.? diye teki gösterdi.

Oto tamircisi Hayrettin Usta ise ?Elektik yüzünden araçlar araba lifi üzerinde kalıyor. Saatlerce uğraşıyoruz arabayı indirmek için. Bıktık bu mübarek ayda, Allah rızası için çözüm bulunsun.? şeklinde konuştu.

Bu arada, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Midyat İşletme Şefliği yetkilileri ise sorunun aşırı sıcaklardan ve yüklenmeden kaynaklandığını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber