Olsen: Allah, oruçla, kullarının nimetlerine karşı şükretmesini istiyor

Beş yıl önce Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılot beldesinde ezan sesinden etkilenerek Müslüman olan Danimarkalı bilgisayar programcısı Ghita Desiree Olsen, ramazan ayının manevi havası ve iftar vaktini beklemenin kendisi için huzur verdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müslüman olduktan sonra Deniz ismini aldığını belirten Olsen, ramazan ayını Danimarka yerine Türkiye'de geçirmeye gayret ettiğini kaydetti. Müslüman olduktan sonra orucunu tutmaya özen gösterdiğini belirten Olsen, ilk orucunu tuttuğunda açlık hissetmemesine rağmen susuzluk çektiğini, iftarını açtıktan sonra verdiği nimetler için ellerini açarak şükür duası ettiğini söyledi. Müslüman olduktan sonra önce namazını kılmak için namaz surelerini öğrendiğini belirten Olsen, 2 defa Kur'an-ı Kerimi İngilizce okuduğunu ifade etti.

Olsen, "Ramazan ayının manevi havası beni etkiliyor. İftar vakti, ezan sesini beklemek ve orucu bir bardak su ile açmak insana huzur veriyor. Allah, oruçla, kullarına verdiği sonsuz nimetlerine şükretmemizi istiyor. Dünyanın dört bir yanında fakirlikten açlık çeken insanları hatırlatıyor. İnsan oruçlu olunca manen daha güçlü oluyor. Oruç insana aynı zamanda sabır etmeyi öğretiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber