Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan piyade uzman çavuş Muharrem Saygün (26), Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'nda düzenlenen törenin ardından Saygün ile aynı kazada şehit olan Piyade Teğmen Nuri Akman'ın cenazeleri, askeri kargo uçağıyla Merzifon Askeri Havaalanı'na getirildi.

Buradaki karşılama törenine, şehitlerin yakınları ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile mülki ve askeri erkan katıldı.

Şehit Teğmen Akman'ın cenazesi, toprağa verileceği Samsun'un Vezirköprü ilçesine gönderilirken, Saygün'ün cenazesi helallik alınması için Amasya'nın Suluova ilçesi Girne Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından şehit Saygün'un naaşı, cenaze töreninin düzenleneceği Samsun'un Havza ilçesi Eymir köyüne götürüldü.

Köy kabristanı yanında düzenlenen cenaze törenine şehidin babası Kadir, annesi Muazzez, eşi Aslı, çocukları 3 yaşındaki Aysima ve 9 aylık Asi Buğlem, yakınları, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygün'ün cenazesi, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından, aynı yerdeki aile kabristanında toprağa verildi.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu - Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü - Orhan Topal

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber