Sahte polisler Suriyeli aileyi dolandırdı

Adana'da Suriye'den karayolu ile Romanya'ya giden bir aileyi durdurarak kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, kontrol etmek için aldıkları yaklaşık 11 bin 450 TL değerindeki paraları alıp ailenin aracıyla kayıplara karıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, İsmail İdris (65) eşi ve üç çocuğu Suriye'nin Halep kentinden karayolu ile Romanya'ya gitmek için Türkiye üzerinden yola çıktı. İdris ailesini Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Öğretmenler Bulvarı'nda kimliği belirsiz şahıslar durdurdu. Kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar, İsmail İdris'e ?Sen Suriye'den esrar taşıyorsun. Para ver kontrol yapacağız? dedi.

Bunun üzerine İdris, üzerindeki 4 bin 500 Dolar, bin 390 Euro ve 390 Rumen Leyi'ni şahıslara verdi. Şahıslardan biri paraları kontrol ediyormuş gibi yaparken, diğer kişi İsmail İdris'ten arabasının anahtarını istedi.

Şahıslar daha sonra paraları ve arabanın anahtarını alarak kayıplara karıştı. İdris, çevrede bulduğu vatandaşlardan yardım isteyerek polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri İdris'i ve ailesini Fatih Polis Merkezi'ne götürdü.

Burada İHA muhabirine açıklama yapan İsmail İdris, Suriye'den Romanya'ya gittiğini belirterek, ?Arabayla Adana'ya geldiğimizde polisler ?stop stop' diyerek durdurdular. Kapıyı açıp ?Siz Suriye'den esrar taşıyorsun' dediler. Daha sonra bana ?İngilizce biliyor musun' diye sordular. Ben de ?evet biliyorum' dedim. İngilizce, ?Para ver kontrol yapacağız' dedi. Yanımda bin 390 Euro vardı. Çıkardım, baktı ve ?Arabanın üzerine koy' dedi. İngilizce olarak ?Sende dolar var' dedi. Çantada dolarlar vardı açarak verdim. Sonrasında ?Ben polisim sen esrar taşıyorsun' diye tekrarladı. Paraları ve arabamın anahtarını aldı. Sonra arabaya binip gittiler. Toplamda bin 390 Euro, 4 bin 500 dolar, 390 Romen Leyi'mi aldılar? dedi.

Karakol ekibi, Suriyeli ailenin parasını alıp kaçan sahte polisleri yakalamak için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber