24 Temmuz 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 13.18'de şehit er Ümit Akbaş'ın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınacak cenaze törenine katılacak. Gül, saat 20.37'de şehit yakınları ve gaziler için Dolmabahçe Sarayı'nda iftar yemeği verecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Erdoğan, saat 12.00'de Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i ve saat 16.15'de TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'i kabul edecek.

TBMM gündemi

- Saat, 11.30'da CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 20.18'de Konyalı Bürokratlar için düzenlenecek iftar yemeğine katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 20.19'da Petrol Üreticileri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) Hacı Bayram Veli Camisi iftar çadırında vereceği iftar yemeğine katılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda saat 20.30'da, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılım, Sultanahmet Meydanı Marmara Kıraathanesi'nde saat 22.30'da ise ''24 Temmuz Basın Bayramı'' kapsamında düzenlenecek etkinliklere katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na katılacak sporcularla birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İngiltere'ye hareket edecek. Hareket öncesinde İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde uğurlama töreni yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Mazlumder Genel Başkanı A. Faruk Ünsal, saat 11.00'de Myanmar'daki Müslümanlara yönelik katliama dikkati çekmek için ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, saat 20.18'de basın mensupları ile iftarda bir araya gelecek.

- Hacettepe Üniversitesi, saat 11.00'de Hacettepe Üniversitesinde oluşturulan "Anayasa Taslağı"nın detaylarını basın toplantısıyla kamuoyuna aktaracak.

- Ramada Plaza, saat 20.18'de basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelecek.

- Basın Konseyi Heyeti, Silivri Cezaevi'nde saat 11.00'de, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla tutuklu gazetecileri ziyaret edecek ve ardında basın açıklaması düzenleyecek.

- CHP İstanbul İl Kadın Kolları, Galatasaray Lisesi Önünde saat 12.00'de, yazdığı ?Hasılı Kelam? adlı kitapla gündeme gelen Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı'yı yürüyüş ve basın açıklaması yaparak protesto edecek.

İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit er Ümit Akbaş'ın Ataköy 5. Kısım Camii'ndeki cenaze namazına katılacak. Gül, Dolmabahçe Sarayı'nda şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verecek. (13.15/20.37)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konut'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'i kabul edecek. (12.00-16.15)

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Basın İlan Kurumu tarafından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenecek Basın Bayramı etkinliklerine katılacak. Etkinlikte, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da yer alacak. (22.30)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir'de çeşitli temas ve incelemelerde bulunacak. Her iki bakan, akşam da MÜSİAD'ın vereceği iftar yemeğine katılacak. (10.00 - 14.00 - 15.00 - 20.40)

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin, Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Siteler Mahallesi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Yeşiltepe Köyü Kabristanı'na defnedilecek. Uzman Çavuş Regaip Şahin'in cenazesi ise Sakarya'da toprağa verilecek. (13.00)

Hakkari'de helikopter kazasında şehit olan Astsubay Ahmet Çağlar, Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.

İstanbul Sanayi Odası, ?Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011' raporunun sonuçları basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak. (10.00)

MEMUR-SEN, HAK-İŞ ve Mazlumder, Arakan Müslümanlarının katline son verilmesi için ortak basın toplantısı düzenliyor. (11.00)

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla Ankara Dedeman Otel'de verilecek iftar yemeğinde bir araya gelecek. (20.19)

Sürücü eğitmenleri de trafiğe çıkmaya korkuyor (Özel)

Trafik kazalarındaki artış ileri sürüş tekniği uzmanlarını bile korkutan boyutlara ulaştı. Sürücülerin birçoğunun habersiz olduğu ileri sürüş tekniği ile ilgili dersler İstanbul Park'ın yanındaki boş alanda veriliyor. Burada ders veren uzmanlardan Resul Ergün, "Biz genelde pistlerdeyiz. Trafikte araç kullanırken çok daha tedirginlik yaşıyoruz. Bildiğimiz şeyler karşıdakilerin bilmediği şeyler olunca daha çok korkuyorsunuz." dedi.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve olimpiyat kafilesinin bir bölümü, İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidecek. (13.05)

Olimpiyat kafilesinden bir grup Londra'ya gidecek.

Fenerbahçe, Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor.

Beşiktaş Avusturya'da çalışmalarını sürdürüyor.

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, Lindsay Whalen ile anlaşma imzalayacak.

Serbest Güreş Milli Takımı, 2012 Londra Olimpiyatları'na hazır.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber