450 çocuk, erkekliğe ilk adımı attı

Hatay'da bu yıl 28.'si gerçekleştirilen; 'Hatay Festivali' kapsamında Hatay Belediyesi'nce 'Toplu Sünnet Şöleni' gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlikte 450 çocuk, erkekliğe ilk adımını attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Anatavan'a katılışının 73. yıldönümü dolayısıyla organize edilen festival etkinlikleri çerçevesindeki törene, Hatay Belediyesi Hizmet Binası girişinde yer alan küçük meydan ev sahipliği yaptı. 'Toplu Sünnet Şöleni'ne eşi Nazan Savaş ile birlikte katılan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sünnet olmaya hazırlanan çocuklar ile yakından ilgilenip, onlara çeşitli hediyeler dağıtarak moral vermeye çalıştı.

450 çocuğun sünnet edildiği şölende Hatay Belediye Müezzini Yusuf Esatoğlu Kuran-ı Kerim ve dua okudu. Lütfü Savaş, sünnetleri gerçekleştiren sağlık memurları Ahmet Çeçen ve Mehmet Ali Usanmaz'a teşekkür plaketi ve katılım belgesi sundu.

Burada konuşan Savaş, "Böylesine hayırlı bir girişimde bulunmaktan, özellikle dar gelirli ailelerimizin çocuklarını sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl rekor düzeyde bir katılım oldu. Hatay merkez ile birlikte çevre belde ve köylerden toplam 450 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Yavrularımıza acil şifalar, ailelerine ise tebriklerimi ve hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber