Esnaf odasından Ramazan vurguncularına uyarı

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Kazım Barışık, esnaf ve sanatkârlardan, her dönem ortaya çıkan Ramazan fırsatçılarına meydan vermemelerini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESOB Başkanı Barışık, mübarek ayı bahane edip, fırsatçılık yaparak haksız kazanç elde etme eğilimine girenleri uyardı. Ahi Evran felsefesi ile yetişmiş, Ahilik kurallarını iyi bilen dürüst esnaf ve sanatkârların, hiçbir şartta haksız kazanca tevessül etmeyeceğine işaret eden Başkan Barışık, aksi davranışta bulunanlar için, "Bunun adı fırsatçılık değil, resmen vurgunculuktur. Şu mübarek günlerde vurgunculuk ise günahtır, vebal altına girmektir." ifadesini kullandı.

Barışık, açıklamasında şunları dile getirdi: ?Ramazan bilindiği gibi tüm İslam alemi için kutsal bir aydır. Bu mübarek ay bahane edilerek fiyat artırmak, Ramazan'ı fırsata dönüştürmek, esnafımıza yakışmayan bir harekettir. Akıl, ahlak, bilim ve çalışmayı örnek alan esnafımızın böyle bir gayretin içinde olacağını düşünmüyorum. Ancak aradan çıkacak bazı fırsatçılar daha fazla kazanmak isteyebilir. Bu ise tüm esnafımıza mal edilir ki, bundan büyük üzüntü duyarız. Bu nedenle vatandaşlarımız ve esnaflarımız bu tür fırsatçılara göz açtırmamalıdır. Vatandaşımızın iftar sofralarına göz diken, bundan ayıplı kazanç sağlamak isteyen, iftar yemeği yerine zam yedirmek isteyenlere ise izin vermeyiz."

Temel tüketim maddelerinde ilk denetimi yapacak olanların tüketiciler olduğuna dikkat çeken Barışık, vatandaşların bilinçli alışveriş yapmaları, fiyatları fahiş olarak artan ürünleri boykot etmelerini söyledi. Barışık, fiyatlar üzerindeki kontrolün tüketicinin lehine olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber