Kanser hastaları için patenle 6 bin 500 kilometre yol kat edecek

İran- Azeri uyruklu Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzade, kansere dikkat çekmek için patenle 6 bin 500 kilometre yol kat edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahimzade, kanser hastaları için Ankara'dan başlattığı patenle Türkiye turu kapsamında Kırıkkale, Kırşehir ve Kayseri'den sonra bugün Yozgat'a geldi.

Amacının kanser hastalarına yardım toplamak olduğunu ve bu kapsamda 28 ile gideceğini söyleyen İbrahimzade, Yozgat'ın ardından Çorum ve daha sonra Samsun'a geçeceğini belirtti. Kendisinin Kanada'da yaşadığını ve daha önce 4 yıl Kayseri'de kaldığını ifade eden İbrahimzade, ?Türkiye'ye gelen yabancı vatandaşlar mutlaka Türkiye'yi seviyor. Ben de çok sevdim. Bu kapsamda Türk Kanser Vakfı ile görüştüm. Türkiye gezim sırasında elde edilecek gelirleri kanser hastaları için bağışlayacağım. Bundan önce de değişik projelerim oldu. Türkiye turunu gerçekleştirdikten sonra yeniden Kanada'ya döneceğim.? dedi.

Kendisine ait 'Patenci Adam' isimli bir internet sitesinin olduğunu ve 9 dile yayın yaptığını anlatan İbrahimzade, "Yaptığım bütün çalışmaları burada fotoğraflı ve görüntülü olarak yayınlıyorum. İnsanlar buradan beni takip ediyorlar." diye konuştu.

Patenle gezen İbrahimzade'yi caddede gören vatandaşlar da Yozgat'ta bu şekilde paten kullanan sayısının fazla olmadığını İbrahimzade sayesinde tanınmasıyla patenin gelişebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber