Patatesçiler soğuk hava deposu istiyor

Sivas'ın Kangal ilçesinin tohumluk patates ekim bölgesi ilan edilmesi ve Bozarmut barajının devreye girmesiyle tohumluk patates ekiminde ciddi bir artış gözlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana, Niğde, Nevşehir başta olmak üzere birçok il ve ilçeden gelerek binlerce dönüm arazi kiralayan vatandaşlar ilçenin adını tohumluk patates üretimi ile duyurmaya başladı. Ağırlıklı olarak agriya, sante, florce, atlas, safrane, marabet, madelenia, vatona, fovva, luizana, unıversal, marfona, elodi gibi tohumluk patates türlerinin Kangal'ın rakım ve toprağına daha uygun olduğu ifade edilirken, bu alanda oluşan sektörün hızla büyümesiyle ilçe ekonomisine ciddi katkılar sağlanmaya başlandığı belirtildi. Patates alanındaki potansiyel beraberinde başka ihtiyaçların da gündeme gelmesine neden oldu. Bu manada patates üreticilerinin en büyük talebinin soğuk hava depoları olduğu ifade edildi. Tohumluk patates üreticileri, büyük masraflar yaparak patates ürettiklerini, Kangal'ın toprak kalitesi, rakım ve hava şartlarının müsait olduğunu dile getirdi.

Çiftçiler, ilçede soğuk hava deposunun olmadığı için üretilen ürünleri Adana, Nevşehir, Niğde gibi bölgelere götürmek zorunda kaldıklarını, ilçeye soğuk hava deposunun şart olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber