Vali Alimoğlu: Hakkari'nin üretim yapabilmesi için çaba göstereceğiz

Vali Orhan Alimoğlu, Hakkari'nin kalkınabilmesi için özellikle ilin daha güzel haberlerle anılması konusunda basına büyük görevler düştüğünü belirtti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alimoğlu, "İki ülkeye komşu olan kentimizin artık olaylarla değil, insanların üretim yapabileceği bir il olması için çaba göstereceğiz." dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Hakkari Temsilcisi Behçet Dalmaz ve beraberindeki bazı gazeteciler, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret ederek, ilin genel sorunlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Makamında, gazetecileri sıcak bir şekilde karşılayan Vali Alimoğlu, Hakkari gibi coğrafyası zor olan bir bölgede kamu görevi yapan gazetecilerin, daha doğru ve tarafsız bilgi edinebilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hakkari'yi ve insanlarını anlamaya çalıştığını belirten Alimoğlu, ?Hakkari ilimizin kalkınabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Özellikle ilimizin daha güzel haberlerle anılması konusunda basına büyük görevler düşüyor. İki ülkeye komşu olan kentimizin artık olaylarla değil, insanların üretim yapabileceği bir il olması için çaba göstereceğiz. Hakkari ilimiz için de ilk etapta tarım çok önemlidir. Yöre halkının da üretim konusunda üstüne düşeni yapması gerekiyor. Bizler de devlet olarak gereken desteği vereceğiz. Bizim devlet politikamızda garip insanları kollamak vardır. Hakkari'nin gelişmesi ve huzur içinde olması için el birliğiyle çalışacağız.? dedi.

ÇGD Hakkari Temsilcisi ise iki ülkeye komşu olan Hakkari'de gazetecilerin çok zor şartlar altında kamu görevi ifa ettiğini belirterek, ?Bizler de Hakkarili gazeteciler olarak ilimizin olumsuz haberlerle anılmasından yana değiliz. Ancak yaşanan bir olayı da kamuoyuna duyurmak konusunda yine bu görev bizlere düşüyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber