Bakan Eker vatandaşlarla iftar yapıp yaşlı bir çifti ziyaret etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, iftarını Mamaklı vatandaşlarla birlikte açtı. Daha sonra kimsesiz bir yaşlı çifti evinde ziyaret eden Eker, yaşlı çiftle dertleşti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Mamak Belediyesi'nin 'Mahallede İftar Var' etkinlikleri kapsamında açık havada vatandaşlara verdiği iftara katıldı. Programa Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile gelen Bakan Eker'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Okunan ezanın ardından yemekler yenildi, dualar edildi. Bu arada Eker'in kendisine ayrılan masada iftarını açmayıp, vatandaşların arasında oturması dikkat çekti.

Vatandaşlara seslenen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu iftar programların kaynaşmak için önemli olduğunu dikkat çekerek, ilgilerinden dolayı Mamaklılara teşekkür etti.

Orucunu açtıktan sonra halkı selamlayan Eker ise, "Bir rahmet bereket mağfiret ayının başındayız. Allah'tan milletimizin birliğine, beraberliğine, huzuruna saadetine vesile olacak günler olmasını temenni ediyorum. Bizim kültürümüzün medeniyetimizin en önemli unsurlarındandır Ramazan ayı. Bu ayda özellikle bu şekildeki halkın tamamının bir arada çoluk çocuk ailece bir araya gelip bu şekilde birlikte iftar açması, bu güzelliği paylaşması ve bunun getireceği bereket inanıyorum ki bütün milletimize çok büyük faydalar sağlayacaktır. Bu rahmet günlerinin aslında hayatımızda daim olması, sürekli olması esastır. Bir ay boyunca tokun acın halinden anlayabileceği bir iklimin oluşmasına vesile oluyor. Birbirimize daha çok şefkatle, sevgi ile daha çok merhametle birbirimize bakmamızı bu günler söylüyor. Onun için bugünlerin önemini, değerini çok iyi idrak etmemiz lazım." dedi.

"İÇ BARIŞIN VE HUZURUN SAĞLANMASI İLE İLGİLİ MESELEMİZ VAR"

Sorunların ve sıkıntıların olduğundan da bahseden Eker, bunların çözüldüğünü, çözülmeye de devam edeceğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: "İç barışın ve huzurun sağlanması ile ilgili mesele var. Başımızda bir terör belası var. Bakın ben dün Mardin'de idim, önceki gün orada iftar yaptım. Oradan dün şehitlerimiz vardı, onları uğurlamak için Van'a gittim. Yarın da Malatya'ya gideceğim oradaki vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz."

Bakan Eker ve beraberindekiler, daha sonra iftar masasından ayrılarak, kimsesiz bir yaşlı çifti evinde ziyaret etti. Yaşları 80'in üzerinde olan Şerife ve Burhan Ünal çifti ile sıcak bir sohbet eden Eker, özellikle de sağlık durumları ile ilgili mahalle muhtarından bilgi aldı.

Şerife Ünal'a sarılan Eker, "Sizi ziyaret edelim elinizden öpelim dedik. Ramazanınızı tebrik edelim dedik." diye konuştu. Sağlık durumunun iyi olmadığı ve tedavi gördüğü öğrenilen Burhan Ünal ise Ramazanda oruç tutamıyorum diye yakınınca Eker, "Sen yeterince tuttun, yeter artık." şeklinde moral verdi.

Kimseleri olmadığını söyleyen Şerife nine ağlayınca Eker, sarılıp ellerinden öperek, "Allah var" dedi. Yaşlıların kendileri için bereket kaynağı, dua kaynağı olduğunu belirten Eker, yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini ifade etti. Eker, başbakanın kendilerine verdiği şu talimatı dile getirdi: "Başbakanımız bize çok tembih ediyor, gidin yaşlılarımızı ziyaret edin, ellerinden öpün."

"ŞERİFE NİNENİN DİĞER PARTİLERE GÖNDERMESİ, BAKAN EKER'İ GÜLDÜRDÜ"

Başbakan Erdoğan'ı çok sevdiğini, konuşmalarını takip ettiğini söyleyen Şerife ninenin siyasi bilgisi ise Eker'i hem şaşırttı hem de mutlu etti. Diğer partileri parmak işareti ile sembollerini gösteren Şerife Nine, bu partileri sevmediğini söyleyince Bakan Eker, gülerek destek verdi.

Eker, sıcak konuşmanın, dertleşmenin ardından yaşlı çift için yetkililere talimat vererek, evden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber