Erdoğan 'ağabeyi' ile yollarını ayırdı

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, belediye başkanlığı döneminde yakın çalışma arkadaşı olan ve 'ağabey' diye hitap ettiği Şenol Demiröz'le yollarını, kendisine rağmen attığı adımlar nedeniyle ayırdığı bildirildi. Demiröz'ün, göreve geldikten sonra Erdoğan ile arasının bozuk olduğu belirtilen Cevdet Tellioğlu'nu yanına almasının bu adımlardan birini oluşturduğu kaydedildi.

Şenol Demiröz'ün, TRT Yönetim Kurulu'na getirilen ve AKP ile yakınlığı bilinen Emin Kuz'un üyeliğinin düşmesinde sorumluluğu bulunduğu, bunun da Erdoğan'la arasındaki soğukluğu daha da artırdığı ifade ediliyor. Demiröz'ün kurum dışına yaptırdığı dramaların da başına dert olduğu, bunların bir bölümünün yapım işini, yakın arkadaşlarının şirketlerine verdiği belirtiliyor. Demiröz'ün yakın çevresinde yer alan Ünal Küpeli, Hüseyin Karakaş, Tuncay Önder gibi isimlere programlar hazırlatıldığı, Ünal Küpeli'nin hazırladığı program için 4 trilyon lira ödeme yapıldığı da iddia ediliyor.

Uyumlu çalışmadı

Ayrıca Demiröz'ün görevine devam ettirilmemesinde, muhalif kesimlerle de sıcak ilişkiler kurmasının etkisi olduğu öne sürüldü.

Ayrıca eski TRT Genel Müdürü'nün Erdoğan'ın danışmanlarıyla işbirliğine yanaşmadığı ve Başbakan'a bilgi vermeden iki kez Köşk'e çıktığı bildirildi. Ayrıca, Demiröz'ün yakın çevresi AKP'yi rahatsız etti, parti ile uyumlu bir çalışma çizgisi benimsemedi, kadrolaşmasında, Erdoğan'ı ve AKP çevresini rahatsız edecek isimlere yer verdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber