Ramazan'da sigarayı bırakana teşekkür belgesi

Yeşilay Cemiyeti Aksaray Şube Başkanı Fikret Köse, Ramazan ayının girmesi ile birlikte sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi vereceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 06:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilay Cemiyeti Aksaray Şube Başkanı Fikret Köse, sigaranın bir ağacı içinden yiyerek kurutan sinci bir böcek gibi olduğunu belirterek, "İnsanın kanına işleyerek önce bağışıklık yapar, sonrada insanın vücut direncini yıkarak ölümüne sebep olur. Sigaranın zararlarını detaylı anlatmama gerek yoktur. Aşağı yukarı gençler hariç, her tiryaki sigaranın insan vücuduna verdiği tahribatı yayarak idrak etmektedirler. Lakin sigaranın esaretinden bir türlü kurtulamamaktadırlar. Hep bırakmak için bahane ararlar. Her bahane bir başka bahara kalır" dedi.

Ramazan ayının sigarayı bırakmak için büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Köse, "İşte Mübarek Ramazan Ayı sigarayı bırakmak için en ideal bir ortamdır. Sigarayı bırak dediğin de tamam inşallah bırakacağım, ya da bırakamıyorum der. Yeşilay cemiyeti olarak, her zaman sigaranın zararlarını anlatıyoruz, fakat gücümüz yetmiyor. Bir yandan Gençler Sigaraya heveslenerek sigaraya esir oluyor, sigaraya esir olanlarda esaretten kurtulamıyor. Haydi gelin hep birlikte sigara paketlerini çöpe atarak bu esaretten kurtulalım. Gençlerinde bu tatlı zehirden uzak durmalarını ve hiç denemelerini öneriyoruz. Bilhassa Ramazan ayında sigarayı bırakmak için kendi kendine söz verenlerin sözlerinde durmalarını özellikle bekliyoruz. Pek tabiidir ki, diğerlerinin de bu söz ve niyet kervanına katılmaları, öncelikle yakın çevresini, sonrada Yeşilay dostlarını sevindirecektir. Ramazan ayında sigarayı bırakanların, Yeşilay şubemize müracaat etmeleri halinde teşekkür sertifikası verilecektir. Bakalım kaç kişi bu belgeyi almaya hak kazanacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber