Aksaray'sa sulama projelerine 7 milyon lira ödenek

Konya Ovası Sulama Projesi (KOP) kapsamında Aksaray'da gerçekleştirilecek sulama projeleri için 7 milyon lira ödenek sağlandığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım şehri Aksaray'da çiftçilerin modern sulama sistemlerine geçmesi içim kapalı sistem ve yağmurlama sulama sistemlerini yaygınlaştırdıklarını belirtti.

Su kaynaklarının bilinçsiz kullanılmasının önemli sıkıntılara yol açtığını ifade eden Demir, yanlış sulama sonucunda çiftçilerin beklediği rekolteyi alamadığını dile getirdi.

Modern sulama teknikleriyle kaynakların en verimli şekilde kullanılabileceğini vurgulayan Demir, "KOP projesi kapsamında Aksaray İl Özel İdaresi'nce hazırlanan Ortaköy ve Eskil ilçelerindeki 5 sulama projesi için 7 milyon lira ödenek sağlanmıştır. Toplamda 19 bin 100 dekar alanda modern sulama sistemleri uygulanarak sulu tarıma geçiş sağlanmış olacak" diye konuştu.

Demir, projeler ve sağlanan ödeneğin Aksaray için çok önemli olduğunu, sulu alanlardan elde edilen ürün çeşitliliğiyle çiftçinin ekonomik anlamda daha iyi duruma geleceğini söyledi.

Muhabir: Adem Koçak / Mümin Altaş

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber