Hükümet % 7.4 zam diyor Memur grev hakkı da istiyor

Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur, toplu sözleşme görüşmelerinde zamla birlikte grevli, toplu sözleşmeli sendikal hak, seyyanen zam ve işçi ile aralarındaki gelir makasının daraltılmasını talep ediyor.

Kamu çalışanlarıyla toplu görüşmeler öncesinde hem hükümette hem de memur kanadında çalışmalar hızlandı. Memurlar, "maaşlara zam oranı kadar sendikal hakları" da ön plana çıkarmayı düşünüyor. Memur sendikaları, yüzde 16'lık 3 yıllık reel kayıplarının karşılanmasını istiyor. Hükümet ise memurlara "2006 yılı için yüzde 7.4 zam ve Kamu Personel Reformu"nu sunmaya hazırlanıyor. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 15 Ağustos'ta başlayacak görüşmelerde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 30 Eylül 2004'teki görüşmeler sırasında verdiği "Size grevli toplu sözleşmeli sendikal hak tanıyacağız, daha ne istiyorsunuz?" sözünü hatırlatacaklarını vurguladı. Akyıldız "Bize (3 yıl bekleyin) dediler. Hep bekleyen biz olduk. Artık başkaları beklesin" diyerek SABAH'a şu değerlendirmeyi yaptı:

Başbakan'a sözü afişle hatırlatılacak: Erdoğan, 30 Eylül 2004'te toplu görüşmeleri sonuçlandırmaya çalıştığımız gün "Size grevli toplu sözleşmeli sendikal hak tanıyacağız daha ne istiyorsunuz?" demişti. Bu sözü hatırlatacak afişler hazırlıyoruz.

Personel reformuna karşıyız: Kamu Personel Reformuyla getirecekleri 'Performans değerlendirmesi dedikleri şeyi neye göre yapacaklar, kim değerlendirecek?' çok önemli. Bu sistemde her hükümet kendi yandaşlarının notunu artıracak, maaşını yükseltecek.

Memura da işçi kadar zam: İşçiye 1.2 milyar liranın altında alanların tümünün ücretine 120 milyon eklenmesi çok iyi bir gelişme. İşçi ücretlerinin ortalaması memur ortalamasını 2.97 kat katlıyor.

Başkaları beklesin: 3 yıllık mali planda 2006 için yüzde 7.4, 2007 için yüzde 6.4, 2008 için yüzde 3.5 zam açıklaması yaptılar. Bize '3 yıl bekleyin' dediler. Hep bekleyen biz olduk. Artık başkaları beklesin.

Ücretler nasıl adil olacak?: Önümüze getirdikleri düzenlemeye göre 'kamu personeli' sıfatı ortadan kalkıyor. Biz bu rejime tamamen karşıyız. Milli gelirin daha adil paylaşımını istiyoruz.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber