2/B kullanıcılarına müjde

2/B taşınmazlarından satış bedeli, başvuru bedelinin altında olanlardan, satış bedelini başvuru süresi içinde yatırmaları halinde ayrıca başvuru bedeli alınmayacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dursunbey Mal Müdürü Muğdat Enterili, 6292 Sayılı Kanuna göre, belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan 2/B taşınmazları için 2 bin lira, Köylerdeki 2/B taşınmazları için bin lira başvuru bedeli alınacağına ilişkin hükmün bir çok 2/B kullanıcısını kara kara düşündürmeye sevk ettiğini belirtti.

Özellikle köylerde birden fazla 2/B taşınmazı olup, yüz ölçümü az olan taşınmaz kullanıcılarının başvuru bedelleri yüzünden müracaatta bulunamadığını dile getiren Enterili, şunları kaydetti:

"4 Temmuz'da yürürlüğe giren Milli Emlak Genel Tebliği'nin 8. maddesinde,

'Başvuru bedellerini yatırmadan başvuru yapan kullanıcıların dilekçeleri kabul edilecektir. Satış bedelinin başvuru bedelinin altında olması halinde ve satış bedelinin 30 Ekim 2012 tarihine kadar yatırmaları halinde bu kişilerden ayrıca başvuru bedeli alınmayacaktır' denilmektedir. Bu nedenle 2/B kullanıcılarının en kısa sürede müracaat etmeleri gerekir."

Muhabir: Ramazan Atam

Yayıncı: Zafer Akpınar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber