Emniyet, personel yetiştirmek için üniversitelerden 25 öğrenci alacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, emniyet teşkilatının ihtiyaç duyduğu alanlarda personel yetiştirmek üzere öğrenci alacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurumlarında Öğrenci Okutma Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Ankara'da bulunan devlet üniversitelerinde okutulmak üzere tespit edilen branş ve kontenjanlarda, 25 Fakülte ve Yüksel Okullar (FYO) öğrencisi alınacak. Başvuru şartları ve müracaat yeri hakkında 'FYO Başvuru Kılavuzu' www.pa.edu.tr internet adresinden temin edilebiliyor.

FYO Şubesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarında personel ihtiyacını karşılamak üzere Ankara'da bulunan devlet üniversitelerinin Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrencileri bünyesine alarak, fakültelerindeki eğitimin yanısıra, polis mesleki eğitim ve disiplin kuralları çerçevesinde eğitim öğretim veren Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı bir birim.

Emniyet Genel Müdürlüğü adına, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında FYO öğrencisi olarak okutulmak üzere belirlenen bölümlere toplam 25 öğrenci alınacak. Bilgisayar Mühendisliği (4), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (3), Hukuk Fakültesi (9), İnşaat Mühendisliği (2), Maliye (3), Makine Mühendisliği (2), Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (2).

Aranan şartlar arasında 'Polis koleji, lise ve dengi okullardan mezun olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nce belirlenen öğretim dallarında okumaya hak kazanmış olmak veya devam ettiği kontenjan dahilindeki öğretim dallarında 1., 2., 3. sınıfında okuyor olmak ve bir önceki sınıfın derslerinden geçmiş olmak, ilgili devlet üniversitesinin son sınıfında okumamak, ekstern veya ikinci öğretim programlarında olmamak, hazırlık sınıfı bulunan bölümlerde hazırlık sınıfını geçmiş olmak/hazırlık sınıfından muaf olmak veya hazırlık sınıfı muafiyet sınavında başarılı olmak." bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber