Dilencilerin çocuk istismarı

Adana'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte arttığı gözlenen dilenciler, çocuklarını da istismar ederek duygu sömürüsü yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Adana'da her köşe başında ve kaldırımda dilenen bir erkek ya da kadın ortaya çıktı. Erkekler vatandaşın dini duygularını istismar ederek para toplamaya çalışırken, kadınlar çocuklarını istismar ederek para toplamaya çalıştığı görüldü.

Saydam Caddesi'nde 1.5 yaşındaki çocuğuyla dilenen Kuder Güvendiren (22) isimli kadın okuma-yazması olmadığını başka yapacak işi olmadığı için dilencilik yaptığını söyledi. Devletin iş vermesi durumunda dilencilik yapmayacağını belirten Güvendiren, eşinin de hamallık yaparak para kazandığını kaydetti. Sıcaktan çocuğunun etkilenmediğini çocuğu hem evde bırakacak kimse olmadığı için hem de vatandaşların çocuğu görünce acıyıp daha fazla para verdiği için getirdiğini anlatan Güvendiren, "Ben yıllardır bu işi yapıyorum ne yapayım bizim de işimiz bu. Gelip geçen kutuya para bırakıyor biz de ekmek paramızı kazanıyoruz. İş varda biz mi çalış mıyoruz?" dedi. - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber