Cumhurbaşkanı Gül'e hakarete 4 yıl hapis istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Adana gezisi öncesi polisi cep telefonuyla arayıp hakaret ettiği iddia edilen bir kişi hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü haber merkezini 9 Aralık 2010'da arayan bir kişi, bir gün sonra Adana'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için, "Ne yüzle geliyor lan ş.... Cumhurbaşkanı Adana'ya" diyerek hakaret etti. Telefondaki polis memuru da, Cumhurbaşkanına hakaret etmesinin suç olduğunu ve hakkında yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulundu. Şahıs, polisin uyarısına rağmen küfürler ederek hakaretini sürdürdü. Yapılan araştırma sonunda telefonla Cumhurbaşkanı Gül'e hakaret eden kişinin Şeref Y. (45) olduğu belirlendi. Yakalanan Yılmaz, Cumhurbaşkanına kendisinin hakaret ettiğini itiraf etti. Ancak, yapılan araştırmasında 'paranoid şizofreni' hastası olduğu tespit edildi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Şerif Y. hakkında Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan dava açıldı. Davayı açan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akaya, iddianamesinde sanık Yılmaz'ın şizofreni hastası olduğu için cezai ehliyetinin bulunmadığını ve hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesinin düşünülmesi gerektiğini belirtti. Bu yüzden Adalet Bakanlığı'ndan izin talep etme yoluna gidilmediğini, uygulamanın da bu yönde olduğunu kaydetti. Savcı Akaya, sanık hakkında ceza verilmemesini, TCK'nın 57'inci maddesine göre, yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasını istedi. İddianame mahkemece kabul edilirken sanık Y., duruşmalara gelmedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi 25 Ocak 2012'de yakalama kararı çıkarttı. Yılmaz, 4 gün önce yolda yürürken şüphe üzerine durdurulup kimlik sorgusunda yakalandı. Adliyeye sevk edilen Şerif Y., nöbetçi mahkemedeki savunmasında, Cumhurbaşkanına hakaret edip etmediğini hatırlamadığını söyledi. Y., "Suç tarihinde hastaydım. Hala hastalığım devam etmektedir. İlaç kullanmaktayım. Bu yüzden ne dediğimi bilmiyorum. Halen doktor gözetimindeyim. Yaklaşık 1 ay önce ruh sağlığına yatırılmıştım" dedi.

Mahkemece serbest bırakılan Şerif Y., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber