AÜ İletişim Fakültesi, AB Bakanlığı'ndan ikincilik ödülü kazandı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ?AB Yolunda Genç İletişimciler' yarışmasında, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi, televizyon kategorisinde 'Neither Harmonious nor Unified without Turkey' adlı çalışma ile ikincilik ödülü aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'na, 23 ildeki 45 üniversiteden 4 kategoride toplam 250 proje katıldı. 'AB'yi Anlatın, Anlattıklarınızı Gidip Görün' sloganıyla öğrencilerin televizyon, internet ve sosyal medya uygulamaları, basın ve açık hava reklamı ile radyo kategorilerindeki projeleri üç aşamada değerlendirildi.

Projeler, öncelikle her üniversite bünyesinde oluşturulan jüriler tarafından ön elemeye tabi tutuldu. Ön eleme sonrası bakanlığa gönderilen eserler, 28 Nisan 2012 tarihinde 12 üniversiteden 14 akademisyen ve AB Bakanlığı mensuplarından oluşan ulusal jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmanın son elemesi de Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın başkanlığında, iletişim alanındaki akademisyenler ve profesyonellerin katıldığı nihai jüri tarafından yapıldı. Nihai jüri reklam ve iletişim sektöründen Ali Saydam, Acun Ilıcalı ve Tayfun Talipoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimlerden oluşturuldu.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne, televizyon kategororisinde ikincilik ödülü getiren çalışmayı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Gülfem Kurt, Hakan Çakmak, Ayşe Keyik ve İsa Işık hazırladı. Beethoven'in 9. Senfonisi'nin son bölümünden uyarlanan Avrupa Marşı'nın, Türk ezgileri katılarak yeniden yorumunu içeren projede, Türkiye'siz bir Avrupa Birliği'nin eksik kalacağı, ancak Türkiye'nin katılımıyla birlikteliğin güçleneceği ve sinerjinin oluşacağına vurgu yapıldı. Projenin çekimleri, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda üç günde tamamlandı ve Beethoven'in 9. Senfonisi Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve akademisyenleri tarafından film senaryosuna uygun olarak yeniden yorumlandı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık, ?İletişim alanında verilen çok önemli ödüllerden birini daha üniversitemize kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. Projeyi hazırlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber