Japon Eğitim Filosu Komutanı, Vali Şahin'i ziyaret etti

Japon Eğitim Filosu Komutanlığı'na bağlı 3 savaş gemisi Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Japonya'dan 22 Mayıs'ta eğitim amaçlı yola çıkan Japon Eğitim Filosu Komutanlığı'na bağlı JS Kashima, JS Shimayuki ve JS Matsuyuki gemilerinin komutanı Hidetoshi Fuchinoue ve beraberindeki heyet, Muğla Valisi Fatih Şahin'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Şahin, Muğla'ya çok sayıda Japon turistin geldiğini ve her turist gibi onların da bölgeden memnun ayrılmaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Japon Eğitim Filosu Komutanı Hidetoshi Fuchinoue ise eğitim filolarının 22 Mayıs'ta yaklaşık 5 aylık bir eğitim için Japonya'dan ayrıldığını söyledi. Eğitim kapsamında bir çok deniz üssünü ziyaret ettiklerini belirten Fuchinoue, "Eğitim çalışmalarımızı yolculuğumuz boyunca sürdürerek Marmaris'e geldik. Toplamda 14 ülkeyi ziyaret ederek eğitimimizi tamamlayacağız" dedi.

Hidetoshi Fuchinoue, Marmaris'in doğasıyla çok özel bir yere sahip olduğunu ve insana keyif verdiğini ifade ederek, "Japonya'ya döner dönmez oradaki eğitim arkadaşlarıma Muğla'nın güzelliklerini anlatacağım. Marmaris'te çok sıcak karşılandık, bizimle çok iyi ilgilendiler. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi de Muğla'da yaklaşık 20 Japon vatandaşının ikamet ettiğini belirterek, onlara karşı gösterilen ilgiden dolayı Vali Şahin'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber