Başkan Akgün'den üniversite öğrencilerine tercih desteği

Büyükçekmece Belediyesi ve Kavram Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen "Üniversite sürecinde doğru tercih nasıl yapılır" konferansı Atatürük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meslek seçimi ve öss tercihleri bir gencin yaşamında en önemli en kritik olaylardan biri olduğunu belirterek, sınava girecek öğrencilere seslenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün," Puanınız kaç olursa olsun, sonuçta tercih süreci sizin onca zamandır ve çektiğiniz sıkıntıların ürünlerini toplayacağınız süreçtir. Yanlış ve bilinçsiz yapılan tercihlerden dolayı yerleşemeyen ve açıkta kalan birçok öğrenci vardır. Bu konuda 4 Ağustos Cuma gününde kadar Atatürk Kültür Merkezi'mizde tercih danışmanları kafanıza takılan her türlü sorunuza cevap verecektir" dedi.

Kavram Meslek Yüksekokulu Eğitim Danışmanı Nur Kulaksızoğlu da, "Yeni sistemde sadece puanın yetmesi yeterli değildir, aynı zamanda tercih edeceğiniz üniversitenin ve bölümün yüzdelik dilimleri de çok önemlidir. Öğrencilerin tek başına yüzdelik dilimleri yorumlaması oldukça güçtür. Bu bağlamda yapılacak tercihlerin bir rehber öğretmenin gözetiminde olması öğrencilerin seçimlerini daha da kolaylaştıracaktır" şeklinde konuştu.

Alan seçiminin tek başına seçilecek konu olduğunu ve ilk olarak öğrencinin kendisini çok iyi tanıması gerektiğini kaydeden Kulaksızoğlu,"İlk önce kendinizi sorgulayın, kişiliğiniz hangi mesleğin özellikleri ile örtüşüyorsa onu seçin ve en yüksek başarıyı elde edin. Bu konuda sizi en iyi tanıyan yakınlarınızdan destek alın. Günün popüler ve para getiren meslekleri seçmek doğru olmayabilir, çünkü zaman geçtikçe başka meslekler de popüler olabilir" şeklinde konuştu.

İşe girildiğinde ücretleri kurumların belirlediğini söyleyen Kulaksızoğlu şunları söyledi;

" İşe girdikten sonra kuruma kazandırdıklarınızla ücretinizi siz belirlersiniz. Hangi mesleği seçerseniz seçin, siz kendinizi hep okuyarak geliştireceksiniz. Arkadaşlarınızla birlikte birbirinizi olumlu olarak etkileyin ve seveceğiniz, mutlu olacağınız mesleğe iyi karar verin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber