Mardin'deki STK'lar, Myanmar'daki Müslüman katliamını kınadı

Mardin'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHH adına açıklama yapan bölgenin kanaat önderi Mehmet Timurağaoğlu, Myanmar'da tam bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, katliamdan kurtulmak için evlerini terk edenlerin sayısının 100 bini geçtiğini söyledi.

Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin her geçen gün arttığını belirten Timurağaoğlu, Müslüman topluluğun Myanmar askeri yönetiminin kışkırtması sonucu Budist çetelerce gece vakti evlerinde katlediliyor. Bu zulme karşı varlığı bile hissedilmeyen Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB)'ni kınıyoruz.? dedi.

Mardin merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül de Hıristiyan nüfusun yaşadığı Güney Sudan ve Doğu Timor gibi yerlerde etkisini kısa sürede hissettiren Batı dünyasının, söz konusu Müslüman bir toplum olduğunda, kendisinden beklenen umursamazlık tavrını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Myanmar'daki durumu yerinde gören yardım kuruluşlarının ölüm korkusu altında can pazarı yaşandığını belirtmelerine karşılık AB ve BM raporlarının gerçeği yansıtmadığına değinen Akgül, İKÖ'nun bir an önce devreye girerek Müslüman soykırımına son verdirmesi gerekir.?

Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu ise Myanmar'da yaşanan vahşetin sona ermesi için Türkiye'nin daha aktif rol alması ve dünya ülkelerini bu konuda harekete geçirmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber