Tirebolu'da Or-Köy güneş ısı sistemi projesi tanıtıldı

Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Eymür ve Sekü köylerinde Or-Köy güneş enerjisi sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Tirebolu Orman İşletme Müdürü Murat Bitişyılmaz ve beraberindeki ekip, Tirebolu Eymür ve Sekü köylerini ziyaret ederek Or-Köy Güneş Enerjisi Sistemleri projesi kapsamında köy halkına bilgilendirmede bulundu. Giresun Orman Müdürü Ali Kaya, "Bu proje ile ormanlarımızın korunması, elektrik enerjisi kullanımının azaltılması amaçlanmaktadır. Güneş enerjisi orman köylünün sıcak su ihtiyacını en ucuz karşılama sistemidir. Her bir güneş ısısı sisteminin ormanlara 15 ster yakacak tasarrufu bulunmaktadır. Ayrıca elektrik ve tüp kullanımını azalttığından aile ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Bu sistemle alakalı üç yıl geri ödemeli faizsiz 1700 TL maliyet desteği sağlanmaktadır. Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı köylerde 95 (Tirebolu köyleri 65 Güce köyleri 30) adet güneş ısı sistemi kuruldu." dedi.

Tirebolu işletme müdürü Murat Bitişyılmaz, şu anda ellerinde 24 adet daha güneş ısı sistemi bulunduğunu hatırlatarak, yapılacak müracaatlara göre dağıtım yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber