Diyarbakır Cezaevi'nde 7 metrelik tünel bulundu/ Video

Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da adli tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu cezaevinde 7 metre uzunluğundaki tünel fark edildi. Terör örgütü PKK tutukluları ile KCK sanıklarının da kaldığı Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde kazılan tünelin bitme aşamasında olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan ve müebbet hapis cezası alan terör örgütü PKK'nın bir dönem 2'nci adamı olan Şemdin Sakık'ın da bulunduğu C blokta, dün akşam çökme oldu. Bağlar ilçesinden geçen Hatboyu Caddesi tarafına yakın C1 koğuşundaki olay üzerine cezaevi görevlileri inceleme yaptı. Yapılan incelemede, duvarın dibinde tünel başlangıcının olduğu fark edilerek, cezaevinin güvenliğinden sorumlu jandarmaya haber verildi. Görevlilerin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan incelemede, çökmenin 7 metrelik bir tünel sonucu meydana geldiği öğrenildi. Jandarma, koğuşu boşaltarak önce C Blok'ta, daha sonra cezaevi genelinde sayım yaptı.

Herhangi bir mahkûmun kaçmadığı belirlendi. Tünelin kimler tarafından kazıldığının belirlenmesi için soruşturma başlatılırken, jandarma diğer koğuşlarda da inceleme başlattı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise tünelin fark edilmesiyle gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

CİHAN

187 METRE İDDİASI

Habertürk'ün haberine göre; Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin içerisinde 187 metrelik bir tünel kazıldığı ortaya çıktı.

Jandarmanın dikkati sayesinde ortaya çıkarılan tünelin hangi mahkumlar tarafından kazıldığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi, 1980 darbesi esnasında işkencelerle gündeme gelmişti.

Cezaevinde şu anda PKK'nın eski 2 numaralı ismi Şemdin Sakık ile KCK davasından yargılanan kadın tutuklular ile adli tutuklu ve hükümlüler kalıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber