Sarıkamış'ta turizme nefes aldıracak tesisler yapılıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle iki turizm tesisi yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, IPARD 2. Başvuru Çağrı Dönemi'nde kabul edilen ve sözleşmeleri imzalanarak yapımlarına başlanan iki turizm tesisinin ilçede konaklama ihtiyacına nefes aldıracağını söyledi.

Sarıkamış'ta yapımına başlanan tesislerden biri, 2012 yılının Kasım ayında tamamlanması planlanıyor. Bozkurt, ?Mir Hasan Taş'ın sahip olduğu Atılım Eğitim Öğretim Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi tarafından yapılan 5 katlı 15 adet 1+1 süit odalı, restoran, kafeterya, fitness, turizm rehberlik odası, kayak kiralama odası, yöresel ürünler satış mağazası, çocuk oyun alanı olan Sarıkamış Atılım Rural Oteli'dir. Bu projeye TKDK, karşılıksız olarak 471 bin TL hibe desteği ile katkıda bulunacaktır.? dedi.

Desteklenen bir diğer turizm tesisi ise 2012 yılı Ekim ayı sonunda tamamlanması planlandığı mülkiyeti Memet Alkan'a ait 3 adet pansiyon. Bozkurt, ?Bu yatırım da Memet Alkan'ın yeniden elden geçirerek yapmaya başladığı Sarıkamış Alpina Konaklama Tesisleri'dir. Bu projeye TKDK, karşılıksız olarak 231 bin 360 TL hibe desteğiyle katkıda bulunacaktır.? bilgisini verdi. Bozkurt, ödemelerin 2012 yılı içinde tamamlanacağını kaydetti.

Atılım Eğitim Öğretim Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi Genel Müdürü Mir Hasan Taş, Sarıkamış'ın kış turizmiyle ön plana çıkan bir ilçe olduğunu, yeterli yatak kapasitesi bulunmaması sebebiyle ihtiyaca cevap veremediğini belirtti. Taş, ?TKDK'nın kırsal turizme desteğiyle biz çalışma başlattık, böylelikle turizme katkı sağlamış olacağız.? ifadesini kullandı.

Yatırımcılardan Memet Alkan ise şöyle konuştu; ?Uzun bir çalışma süreci sonunda 26 Mart 2012'de TKDK ile sözleşme imzaladık. Sözleşmenin akabinde hemen çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmamız Sarıkamış turizmine ciddi katkı sağlayacaktır. Tesislerimizde konuklarımız doğayla iç içe kendi evindeymiş gibi tatilini yapacaklar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber