Balık ölümleri başlayınca dereye su takviyesi yaptılar

Ordu kent merkezinin ortasından geçen Civil Deresi'nin aşırı sıcaklardan dolayı kurumaya başlaması sonucu balık ölümleri yaşanması üzerine, itfaiye ekiplerince dereye su takviyesi yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, balık ölümlerinin yaşandığı derede inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından AA muhabirine balık ölümlerini değerlendiren Torun, dere tabanındaki su seviyesinin düşmesi, kalan su sıcaklığının da 30 dereceyi bulmasından dolayı balık ölümlerinin yaşandığını söyledi.

Balık ölümlerinin önüne geçmek amacıyla Civil Deresi'ne itfaiye ekiplerince su takviyesi yapıldığını belirten Torun, şöyle devam etti:

"Aşırı sıcaklardan dolayı Civil Deresi'nde su seviyesi ciddi oranda düşmüş durumda. Bu nedenle bizler de deredeki suyun doygun akmasını sağlamak amacıyla itfaiye ekiplerimizce su takviyesi yapıyoruz. Aynı zamanda bu dereye bir kuyumuzu daha bağladık ancak yine de yeterli değil. Bunun için derenin çeşitli bölgelerine itfaiye ile su vererek derenin doygun akmasını sağlıyoruz ve buraya oksijen vermeye çalışıyoruz. Balık ölümleri bizleri oldukça üzmüştür."

Derenin kurumasıyla birlikte çevreye kötü koku yayıldığını da vurgulayan Torun, "Dere zemininde balçık tabakası var. Bu balçık tabakası maalesef güneşle birlikte çevreye istenmeyen koku salıyor. Dereyle ilgili bir projemiz vardı zaten. İnşallah bu projenin hayata geçmesiyle birlikte hem bu doğa olaylarının yaşanmasının hem de kokunun önüne geçmeye çalışacağız" dedi.

Torun, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile çeşitli birimlerin balık ölümleriyle ilgili bir araştırma içerisinde olduklarını, ayrıca balık ölümlerinin derenin üst bölümlerinde daha fazla gözlendiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber