80'lik dede çalışma azmiyle gençlere örnek oluyor

Yozgat'ta 81 yaşındaki Hacı Osman Ergül, çalışma azmiyle iş yok diye çalışmayan gençlere örnek oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz, kış kağıt toplayarak geçimini sağlayan Ergül, yazın dağlarda ve kırlarda kendiliğinden yetişen üzerlik otunu, sonbahar mevsiminde ise kuşburnu, alıç ve dağ armudunu satarak geçimini sağlıyor.

Lise Caddesi PTT önünde açtığı tezgahta mevsimsel ürünleri satan 81 yaşındaki Hacı Osman Ergül, çalışma azmi ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Beşikten mezara kadar çalışılması gerektiğini belirten Ergül, "Yaz-kış fark etmeden çalışıyorum. Allah'a şükür sağlığım yerinde. Ben bu yaşıma kadar hep bu tür işler yaparak 5 kız, 2 oğlan evlendirdim. Çalışmak ayıp değil, esas iş yok deyip de çalışmamak ayıp. İnsanlarımız alışmış, rahat iş beklentisi içine girmiş. Belki benim yaptığım bu işi para verseniz yaptıramazsınız, fakat ben bu işlerle uğraşarak bu yaşıma kadar geldim. Aslında sokaklardan topladığım atık kağıtları satarak evimin geçimini sağlıyorum. Fakat bu dönemde kağıt toplama işine biraz ara verdim. Yerköy'ün Sekili beldesi kırsalında kendiliğinden yetişen üzerliği toplayıp buraya getirerek satıyorum." dedi.

Halk arasında nazara karşı tütsü olarak kullanılan üzerlik otunun bir bağını 1.5 liraya sattığını ifade eden Hacı Osman Ergül, "Üzerlik otu, nazara karşı koruduğuna inanıldığı için hemen hemen her evde bulundurulmaktadır. Ben kendimi bildim bileli üzerlik otu nazara karşı yakılarak, tütsüsü nazar değen kişinin üzerine üflenir. Bu sebeple vatandaşlar alıp evlerine götürüyor." diye konuştu.

Cadde üzerinden geçen vatandaşlar da yaşlı adamın çalışma azminin herkese örnek olduğunu belirterek, "İş yok diye kahve köşelerinde zaman geçiren gençlere en güzel örnek bu yaşlı dededir. Çünkü hiç boş durmuyor mevsiminde yetişen ürünleri getirerek burada satıyor, bizler de alıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber