Yakutiye Başkanı Korkut'a Kızılay'dan 'meydan' teşekkürü

Erzurum Yakutiye Kent Meydanı'na kurdukları çadır ile Ramazan ayında günlük 40-50 kişiden kan bağışı alan Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Fırat Karakurt, Yakutiye Kent Meydanı marifetiyle insanlardan kan bağışı aldıklarını söyledi. Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri nedeniyle her akşam binlerce insanın akın ettiği Yakutiye Kent Meydanı'nın kan bağışı kapısı olduğunu belirten Karakurt, "Türkiye'de Ramazan ayında bölgesel kan ihtiyacını karşılayan tek merkeziz. İhtiyacını karşılayan 3 bölgeden biriyiz. Ancak Ramazan ayı içerisinde bölgesinin kan ihtiyacını karşılayan tek bölgeyiz. Kuruma kan bağışına yalnızca düzenli bağış yapanlar geliyor. Yakutiye Kent Meydanı sayesinde Ramazan olmasına rağmen günlük ortalama 40-50 kişiden kan bağışı alıyoruz. Yüzlerce insan bu kanlar ile hayat buluyor, yaşamı kurtuluyor. Şehir meydanı olmasa bizim bu bağışları almamız mümkün değil. Meydanın şehre kazandırılması ve alanda bize de destek olunup yer verilmesi nedeniyle Belediye Başkanımız Ali Korkut'a teşekkür etmek istedik. Bunu da bir plaketle sunmak istiyoruz.? dedi.

Ali Korkut, Kan Merkezi Müdürü Fırat Karakurt ve Kan Bağış Kazanım Uzmanları Selçuk Dağtekin, Fuat Gündoğar'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Korkut, ?Kan vererek hem hayat kurtarıyoruz, hem de hayat buluyoruz. Böylesine anlamlı bir hizmete destek olmak gerekiyor. Çadırın amacına ulaşmasından memnunum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber