Türk Sağlık-Sen'den bebek ölümleriyle ilgili açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) son günlerde yaşanan bebek ölümlerinden Sağlık Bakanlığı'nı sorumlu tuttu. Türk Sağlık-Sen, Bakanlığı daha önce Edirne ve Manisa'da, son olarak da Kayseri'de yaşanan bebek ölümleri konusunda yeterli önlem almamakla suçladı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı yazılı açıklamada, yeni doğan servisindeki bebek ölümlerini değerlendirdi. Halk sağlığının tamamen "Allahlık" olduğunu savunan Kahveci, "Görülen o ki, olay, Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli ciddiyetle değerlendirilip gerekli önlemler alınmamıştır. Gerekli önlemler alınsaydı, bir başka hastanede bu ölüm olaylarıyla karşılaşılmazdı" dedi.

Kahveci, son 2 ayda yaşanan bebek ölümlerinde sayının 17'yi bulduğunu hatırlatarak, bebek ölümlerinin önüne geçilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın biran önce harekete geçmesini istedi. Kahveci, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:

"Hastanelerin hayati öneme sahip ünitelerinin kapasitesinin artırılması ve hastanelerde sağlık personeli eksikliğinin giderilmesi gerekir. Hastanelerdeki yemekhane, temizlik ve dezenfeksiyon işlerinin çoğunu özel firmalar yapmakta. Bunlar, sıkı bir şekilde denetlenmelidir. Ayrıca hastanelerdeki personelle teçhizat da temizlik yönünden uygun olmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber