27 Temmuz 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 17.15'te Cemaat Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyareti kapsamında Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşecek, Kraliçe Elizabeth'in 2012 Londra Olimpiyatları'nın açılışı dolayısıyla devlet ve hükümet başkanlarına vereceği resepsiyona ve resmi açılış törenine katılacak. Başbakan Erdoğan'a İngiltere ziyaretinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşlik edecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, saat 11.00'de Kocatepe Camii avlusunda düzenlenecek 31. Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışına katılacak, saat 20.15'te İslam ülkelerinin büyükelçileriyle iftarda bir araya gelecek.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 20.00'de milletvekilleri, büyükelçiler, medya temsilcileri, diplomasi muhabirleri, farklı inanç gruplarının temsilcileri ve bakanlığına bağlı kurumların çalışanlarına iftar verecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.00'da Foxconn 1 milyonuncu bilgisayar teslim törenine katılacak, saat 12.00'de TÜGİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 11.00'de Kocatepe Camii avlusunda düzenlenecek 31. Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışına katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 18.30'da Ankara İçmesuyu Projesi Gerede Sistemi'nde incelemelerde bulunacak, saat 20.00'de şantiyede iftar programına katılacak.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 14.30'da İstanbul'da NETAŞ LTE alıcı-verici cihazlarının basın lansmanına katılacak.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Darülaceze Sadıka Sabancı Salonu'nda saat 20.30'da düzenlenecek iftara katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Kozluk ilçesinde kanaat önderleri ve muhtarlarla iftarda bir araya gelecek.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Ergani ve Dicle ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla iftarda bir araya gelecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 15.15'de Rize'nin Güneysu ilçesindeki çay fabrikası, Kıbledağ Camii ve kent ormanında incelemelerde bulunacak, ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği iftara katılacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağrı'da valiliği, belediye başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyareti sonrası düzenlenecek iftara katılacak.

Siyasi partilerin programları

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'de Uludere'de yakınlarını kaybeden ailelerin temsilcileriyle parti genel merkezinde görüşecek, saat 20.00'de Müslüman ve Arap ülkelerin gazetecileriyle iftarda bir araya gelecek.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 11.00'de Yunanistan seyahati, Suriye ve Arakan bölgesindeki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, saat 20.15'te partisinin Kurucular Kurulu üyelerine iftar yemeği verecek.

- AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Polat Rönesans Otel'de saat 20.35'de Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin iftar programına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Ticaret Odası tarafından saat 18.00'de ?Ankara Alışveriş Festivali?ne katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verilecek, plaket töreninin ardından iftar programı düzenlenecek.

- Türkiye'de ilk kez düzenlenecek Dünya İşitme Engelliler Güzellik Yarışması, Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- Her Yerde Adalet Platformu tarafından saat 11.00'de Kayalıpark PTT'den Burma'daki soykırımla ilgili olarak Burma Devlet Başkanına İngilizce Mesnevi ve mektup gönderilecek.

İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cemaat Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (17.15)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere ziyareti takip ediliyor. Erdoğan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelecek. Londra

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kastamonulu iş adamlarınca verilecek iftara katılacak. (20.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kocatepe Camii'nde düzenlenecek ?Türkiye 31. Kitap Kültür Fuarı'nın açılışına katılacak. (11.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlıkta Foxconn 1 milyonuncu Bilgisayar Teslim Töreni'ne katılacak.(10.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Netaş'ın yeni ürünlerinin tanıtım törenine katılacak. (14.30)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de, Güneysu ilçesindeki çay fabrikasını gezecek ve Kıbledağ Camii ile kent ormanında incelemeler yapacak, Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği iftarda bulunacak. (15.15-19.26)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'da, Ergani ve Dicle ilçelerini ziyaret edecek, Diyarbakırlılarla iftarda bir araya gelecek. (12.30-19.30)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Ağrı'da, valiliği, belediye başkanlığını ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, iftara katılacak. (15.45-19.35)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman'da, Kozluk ilçesinde kanaat önderleri ve muhtarlarla iftarda bir araya gelecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Darülaceze'de düzenlenecek iftara katılacak. (20.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'de yakınlarını kaybeden aileleri genel merkezde kabul edecek. Kılıçdaroğlu, Müslüman ve Arap ülkelerin gazetecileriyle iftarda buluşacak. (11.30)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (11.00)

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis'in daveti üzerine Bursa'ya gelecek olan 200 kişilik Yunanlı grup, Gölyazı'daki Pandelemion Kilisesi'nde dua edecek. (09.00)

Myanmar'da yaşananlara tepki amacıyla ?Hepimiz Mehmediz, Güçbirliği Yürütme Heyeti' protesto gösterisi yapacak. (13.45)

Bursa'da sivil toplum kuruluşları, Myanmar'da Müslümanlara yönelik soykırımı kınamak için Ulucami'de Cuma namazının ardından kitlesel basın açıklaması yapacak, ardından gıyabi cenaze namazı kılacak. (13.45)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vietnam Devlet Başkanı Truong Tan Sang ile görüşecek. Rusya liderinin, başta Suriye olmak üzere uluslararası gelişmelerle ilgili açıklamada bulunması bekleniyor. Moskova

İspanya'da taksiciler, hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı ?ticari taksi yasa tasarısını' protesto edecek. Madrid

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları, resmi açılış töreniyle başlayacak. (23.00)

Galatasaray ve Avusturya kampını tamamlayarak yurda dönen Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını, basına kapalı gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek. (10.30/18.00)

Fenerbahçe'nin yeni sezonda giyeceği formalar, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek törenle tanıtılacak. (20.15)

Beşiktaş'ın yeni transferi kaleci Allan McGregor, basın için BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde imza atacak. (14.30)

Profesyonel lig takımlarının transfer ve yeni sezon hazırlıkları takip edilecek.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber