Şarköy Makedonya basınında yer aldı

Makedonya'nın çeşitli bölgelerinden, farklı etnik yapılara mensup gençlerden oluşan Ufuk Derneği'nin,Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde geçirdiği yaz kampı, Makedonya medyasında geniş bir biçimde yer aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli internet siteleri ile Makedonya Radyo Televizyonu, Boşnak yayınları bölümünde kampı değerlendiren, kampa katılan muhabirlerin ardından, ülkenin en çok okunan günlük gazetesi ?Nova Makedonya? gazetesinin de 26 Temmuz 2012 tarihli sayısında kamp geniş bir biçimde yer verildi.

Gazetenin kampa katılan muhabiri Biljana Stajanovska, gazeteye geçtiği uzun yazıda, Makedonya'dan itibaren gezi sırasında tuttuğu notları dile getirdi. Şarköy- Mürefte, Tekirdağ, Gelibolu ve İstanbul Destinasyonlarına ziyaret yaptıklarını, ön yargılarla karşılaşmadıklarını belirterek ?Ne ekerseniz onu biçersiniz, keder ekerseniz, keder, neşe ekerseniz neşe biçersiniz? ifadelerini kullandı.

Biljana Stajanovska yazısının sonunda ?Gelibolu, Mürefte, Tekirdağ, İstanbul destinasyonları da grubumuz tarafından ziyaret edildi. Güzel karşılandık. Çok kültürlülük, kültürler arası iletişim, diyalog üzerine konuştuk. Makedonya bir çok etnik toplulukların olduğu bir ülke ve biz birlikte yaşamak durumundayız. Biz birbirimize saygı duyuyoruz ve aynı zamanda ülkemizi dışarıda temsil ediyoruz. Burada, özellikle, Şarköy'e gelen bizlerden biri olarak mesaj vermek istiyorum. Biz, Makedon halkı, biz birlikte yaşıyoruz. Karşılaşılan küçük problemler vardır, bunları siyasette kullanmak doğru değildir. Gençler bir arada çalışırsa sorunlar kaybolur ve çözüm bulunur. Etnik köken ve dini inanca dayalı bölünme olmamalıdır.? ifadesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber