Ödüllü öğretmen intihar etti

Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 06:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Fen Lisesi'nin gururu matematik öğretmeni Elif Tezekici girdiği bunalım sonucu kendini asarak intihar etti. Geçen yıl Matematik Yarışması'nda öğrencileriyle Türkiye birincisi olan, 'Yılın Matematik Öğretmeni' ödülünü de alan genç öğretmenin ailevi nedenlerden intihar ettiği öne sürüldü.

Niğde'yi yasa boğan olay dün gece 00.30 sıralarında Yukarı Kayabaşı Mahallesi Topuz Sokak Koç Apartmanı'nda meydana geldi. Niğde Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan iki çocuk annesi 30 yaşınadaki Elif Tezekici, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde araştırma görevlisi olan eşi Selman Tezekici ile bilinmeyen bir nedenle tartıştıktan sonra yatak odasına gitti. Kalorifer hattının borusuna kendini tülbentle asan Tezekici, olay yerinde hayatını kaybetti. Bir süre sonra odaya giren Selman Tezekici, eşinin cansız bedeniyle karşılaştı.

Elif Tezekici'nin doçentlik sınavına hazırlanan eşi Selman Tezekici'nin ilgisizliği yüzünden bunalıma girip intihar ettiği iddia edildi. Genç öğretmenin çalıştırdığı 4 öğrenci geçen yıl Matematik Yarışması'nda Türkiye birincisi olmuş, Tezekici'ye de 'Yılın Matematik Öğretmeni' ödülü verilmişti. Elif Tezikici'nin cenazesi toprağa verilmek üzere Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'ne götürüldü.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber