Evini temizletecek ehil kişilere ulaşamayınca bu alanda şirket kurdu

Sadece ev temizliği üzerine hizmet veren ilk şirket, Kayseri'de kuruldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paralı olarak aldığı ev temizliği hizmetinden memnun kalmayan Bülent Öztürk, bu alanda önemli bir boşluk olduğunu fark ettiğini ve yakınları arasında yaptığı mini anketin de kendisini doğruladığını ifade etti. Kurdukları şirketin sadece ev temizliği yaptığını vurgulayan Öztürk, "Sektörde sadece Kayseri'de 300 milyon liralık bir pazar var. Hedefimiz, İstanbul'a da şube açarak günde 100 ev temizleyen bir firma haline gelmek." dedi.

Paralı ev temizliği özellikle çalışan bayanların sıkça başvurduğu bir konu. Ancak bu alanda uzman ekip bulmak ise biraz sıkıntılı. Bu ihtiyacı gören Kayserili bir girişimci, sadece ev temizliği yapmak ve bu alanda uzman kadro oluşturmak için şirket kurdu. Şirketin kuruluş hikayesi de biraz ilginç. Kendi evini temizletmek için gelenlerden memnun kalmayan Bülent Öztürk, hemen aile içinde ve çevresinde mini bir anket yaptı. Memnuniyetsizlik oranının yüksek olması nedeniyle bu alanda önemli bir boşluk olduğunu fark eden Öztürk, yapmakta olduğu sigortacılığı bırakarak temizlik şirketi kurmaya karar verdi.

Kayseri'de yaklaşık 500 bin konut bulunduğunu ifade eden Home Temizlik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, yapılan araştırmalar sonucunda bunlardan en az 100 bin evin temizlik hizmetini parayla aldığını tespit ettiklerini söyledi. Bunun çok ciddi bir potansiyel olduğunu vurgulayan Öztürk, "Parayla temizlik hizmeti alan evlerin yılda ortalama 3 defa evini temizlettiği sonucuna ulaştık. Elimize hesap makinesini alıp bir muhasebe yaptık. Bunların yüzde 10 ya da 20'sine hizmet vermemiz halinde ortaya büyük bir ciro çıkıyor. Çevremde yaptığım anket ve ortaya çıkan ihtiyaçtan dolayı, sadece ev temizliği yapacak şirketi kurmaya karar verdim." şeklinde konuştu. Bunu perçinlemek için de şirketin adını İngilizce'de 'yuva' anlamına gelen 'Home' koyduklarını belirten Öztürk, "Biz kesinlikle hastane, fabrika, işyeri ve AVM gibi yerleri temizlemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şirketi kurduktan sonra ilk iş olarak açıkları tespit ettiklerini ifade eden Öztürk, şu anda piyasada kayıt dışı temizlikçiler çalıştırıldığını ve bunun ev sahibi için büyük hukuki sorun oluşturduğunu söyledi. Firmalarında 22'si temizlik çalışanı (tamamı bayan) olmak üzere toplam 35 personel istihdam ettiklerini belirten Öztürk, çalışanların tamamının SGK ve mali mesuliyet sigortalı olduğunu kaydetti. 2 yılda 10 bin evi temizlediklerini ifade eden Öztürk, beklentilerinin üzerinde rağbet gördüklerini anlattı.

Home Temizlik firmasının öncelikli hedefi istihdamı arttırarak günde 100 ev temizleyen bir büyüklüğe ulaşmak. Daha sonra da İstanbul'da şube açarak Türkiye'ye yayılmak. Ev temizliğinde Kayseri'de 300 milyon liralık bir pazar olduğunu belirten Bülent Öztürk, İstanbul'da ise bunun 16 kat fazlasının bulunduğunu kaydetti.

Makine ve insan gücüyle temizlik yapan firmada işe alınan personelin öncelikle eğitimden geçirildiğini kaydeden Öztürk, "Deneyimli işçilerin yanında staj yapıyorlar. Özellikle kullanacakları temizlik maddeleri ve cihazları hakkında eğitiliyorlar. Gün içinde şirkette oluşturulan çağrı merkezinden müşteri aranarak temizlik devam ederken aksayan bir konunun olup olmadığı soruluyor. Bir gün sonra da tekrar aranarak müşteri memnuniyeti sorgulanıyor. Görüşmelerden ortaya çıkan aksamalar gideriliyor. Ayrıca personel maaşları da gelen şikâyetlerin değerlendirilmesi sonucu belirleniyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber