Vali Kızılcık, konutunda bu kez şehit yakınlarını ağırladı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ramazan dolayısıyla konutunda iftar yemeği veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık tarafından şehit yakınlarına Vali Konağı'nda verilen iftara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Müftüsü Veysel Çakı ile şehit aileleri katıldı. Şehit aileleri ile yakından ilgilenen Vali Kızılcık, dertlerini de dinledi. Bir ailenin iftar daveti üzerine Vali Kızılcık, ?Ben 5 yıldızlı otellerde zorunluluk olmadığı sürece iftar yapmayı istemiyorum. Bu mübarek günlerde vatandaşlarımızın arasında iftar açmayı daha uygun buluyorum. Sizlerin evinizde olmaktan dolayı son derece memnun oluruz.? cevabını verdi.

Şehitlerin emaneti olan ailelerinin yalnız olmadıklarını hissettirmek için bir araya geldiklerini kaydeden Vali Kızılcık, ?Kardeşlik ve barış içerisinde yaşayabilmemiz için canlarını feda ederek, şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin yakınları ile burada bir araya gelmeyi arzu ettik. Sizler de bizleri yalnız bırakmayarak davete icabet ettiniz. Şehitlerimiz için onlara öldü demeyiniz buyrulur. Onların da bu akşam bizleri yalnız bırakmadığına inanıyoruz. Şehitlerimizin emanetleri olan sizlerin daha mutlu olabilmeniz, şehitlerimizin yokluğunu hissetmemeniz için sizlerle bu tür özel günleri vesile kılarak bir araya gelmeyi istiyoruz. Çünkü inancımız gereği bir birimizden kaçtığımız o günlerde, şehitlerimizin şefaatine nail olmak için koşuşturacağız. O günlerde bizleri hatırlayınız. Bu dünyada beraber olduğumuz gibi ahrette de Peygamber Efendimiz (SAV)'in sancağı altında, onun rızasını almış insanlar olarak, cennete girmenin mutluluğunu sizlerin sayesinde bizler de görmüş oluruz.? dedi.

Kardeşlik duygularına kastedenleri asla mutlu etmeyeceklerine de vurgu yapan Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: ?Devletimiz inşallah bu terör belasından kardeşlik duygularımızın daha da artması ile kurtulacaktır. Bu kardeşliğimize kastedenlere asla göz açtırmayacağız, asla onları memnun etmeyeceğiz. Bu millet bin yıllardır asla esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, hep alnı açık ve dik olmuştur. Bundan sonra bu anlayışa sahip evlatları yetiştiren sizlerin ve bizlerin varlığı karşısında her zaman dünyada alnımız açık olacaktır. Devlet olarak sizlerin her zaman yanındayız. Bizlere her şekilde rahatça ulaşabileceğinizi ifade etmek istiyorum.?

Aileler adına konuşan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu'nun babası Ali Sait Erosmanoğlu da ?Allah devletimize zeval vermesin. Vali konağında çok sıcak bir ortamda bir araya geldik. Valimiz Recep Kızılcık ve eşleri bizlerle tek tek ilgilendiler. Onların bizlerin yanlarında olduğunu görmek bizlerin acılarını hafifletiyor. İlk defa vali konağına geldiğimiz için de son derece memnunuz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber