Aydın'da 28 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Aydın ve Nazilli'de polisin düzenlediği operasyonlarda toplam 28 bin 316 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, son yıllarda önemini gittikçe arttıran ve ülke ekonomisini doğrudan doğruya tehdit eden, vergi kayıplarına yol açarak haksız kazanç yoluyla gelir adaletsizliğine neden olan, terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık suçları ile mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak Aydın merkez ve ilçelerinde piyasaya sürülmek üzere gümrük kaçağı sigara getirileceği yönünde edinilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen Aydın KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde önceden tespit edilen şüphelileri takibe aldı. Başlatılan çalışmalar neticesinde İ.K.(37), C.Ö.(45) ve T.T.(36) adlı şahısların hareketlerinden şüphelenilerek yapılan takiplerinde kullanmış oldukları araç ile Aydın merkeze bağlı Kızılcaköy yolu girişinde bulunan harabe bir binaya girdiklerinin tespit edilmesi üzerine polis ekipleri tarafından binaya ani baskın yapıldı. Şüpheli şahısların girdiği binada yapılan aramada değişik markalarda toplam 2 bin 500 karton içerisinde 25 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Araç içerisinde bulunan C.Ö.(45) ve E.K.(41) isimli şüpheliler olay yerinde yakalandı. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen T.T. (36) ve İ.K.(37) adlı şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Yakalanan şüpheli şahıslar ilk sorgularına müteakip serbest kalırken; İ.K., C.Ö., T.T. ve E.K. adlı şahıslar hakkında 4733 SKM suçundan gerekli yasal işlemler yapıldı.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerince Nazilli merkez Reşit Galip Caddesinde faaliyet gösteren bir işyerinde gümrük kaçağı bulundurulduğunun öğrenilmesi üzerine yürütülen çalışmalar neticesinde; C.B.(20) isimli şahsın işyerinde ve yakınındaki boş dükkanda değişik markalarda toplam 331 karton içerisinde 3 bin 316 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. İşyeri sahibi C.B., ilk sorgusuna müteakip serbest kalırken; hakkında 4733 SKM suçundan gerekli yasal işlem yapıldı. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber