Keçiören'de 3 bin kişi sokakta iftar yaptı

Ankara'da Keçiören Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Mahallede İftar Var' programları hızla devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturan mahalle iftarlarının üçüncüsü, Aşağı Eğlence Mahallesi Mestan Sokak'ta yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine Keçiören 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Keçiören'e gelen Senegal heyeti de katıldı. Mahalle iftarına AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Senegal Dakar Belediye Başkanı Malıck Diop, Senegal Ankara Büyükelçisi Issakha Mbacke ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üç bine yakın vatandaşın aynı sofrada Ramazan bereketini paylaştığı iftar yemeğinde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, mahalle sakinlerinin Ramazan ayını tebrik etti. Başkan Ak, "Sizlerle beraber olabilmek için böyle güzel bir iftar yemeği düzenledik. İftarda komşularla, dostlarla beraber olmak çok özel bir şey. Aynı sofranın etrafında oturup yemeğimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Aşağı Eğlence Mahallesi'nde gerçekleştirilen iftar programının ardından katılımcılara geleneksel hale gelen Karagöz ve Hacivat gösterisi de sunuldu. Çocuklara yönelik gerçekleştirilen kukla gösterisiyle minikler doyasıya eğlendi. Etkinlikte yapılan yarışmalar da çocuklara Keçiören Belediyesi tarafından oyuncak ve hediye dağıtıldı. Bu yıl 12 mahallede düzenlenen "Mahallede İftar Var" programının dördüncüsü bugün Bağlum Belediye Binası Önü'nde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber