Teyze böbreği ile ikinci şans

10 yaşındayken geçirdiği sarılık nedeniyle karaciğer yetmezliği geçirerek 18 yaşında karaciğer nakli olan ve nakilden 7 yıl sonra kullandığı ilaçlar nedeniyle böbrek yetmezliğine yakalanan Doğukan Hazar Keleş, teyzesinin bağışladığı böbrekle hayata yeniden 'merhaba' dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüsamettin Keleş ve Nuriye Keleş çiftinin çocukları Doğukan Hazar Keleş, 10 yaşındayken geçirdiği sarılık nedeniyle 18 yaşındayken karaciğer nakli oldu. Nakilden 7 yıl sonra kullandığı ilaçlara bağlı olarak böbrek yetmezliğine giren gence anne ve babası böbrek vermek istedi ancak uyum sağlanamayınca teyzesi böbreğini verdi. Ankara'dan böbrek nakli için Antalya Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'ne gelen genç, teyzesinin bağışladığı böbrekle hayata yeniden 'merhaba' dedi.

2007 yılında kadavradan karaciğer nakli olduğunu anlatan Doğukan Hazar Keleş, "Ancak kullandığım ilaçlara bağlı olarak böbrek yetmezliğine yakalandım. Teyzem gönüllü olarak böbreğini verdi. O nedenle listeye girip beklemedim. İkinci defa hayata tutundum. Anlatılması güç bir duygu? dedi.

İyileştikten sonra yeni bir iş bulup çalışmak istediğini söyleyen Keleş, ?İnşaat firmasında tasarımcı olarak çalışıyordum. İyileştikten sonra tekrar işime başlamak istiyorum. Kendimi geliştirmek istiyorum? şeklinde konuştu.

Gönüllü olarak böbreğini veren 2 çocuk annesi teyze Rabiya Bozdemir (55) ise, Doğukan'ın hayatta başarılı olmasını, hayallerine kavuşmasını dilediğini belirtti.

Sevinç gözyaşlarına boğulan anne Nuriye Keleş de, kendi böbreği uymadığı için çok üzüldüğünü, oğlunun hayatını ikinci defa kurtardığı için ablasına minnettar olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber