DYP'den memur zammına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Ağustos'ta hükümet ile kamu çalışanları arasında toplu görüşmelerin başlayacağını anımsatarak, sayıları 2.5 milyonu bulan memurların durumunun ''İçler acısı'' olduğunu ifade etti. Hükümetin yıllık yüzde 7'lik zamla ''Memurları başından savmak istediğini'' savunan Adan, açıklamasında şunları kaydetti:

''Demokrasi ve özgürlükler konusunda mangalda kül bırakmayan hükümet, iş memurlara geldiğinde grev ve toplu iş sözleşmesi sözlerini ağzına bile almaktan kaçınmaktadır. Dar gelirliye, yoksula, kimsesize göz kırparak iktidara gelenler, şimdi yetmiş milyonu açlığa ve yoksulluğa mahkum eden politikaların sahibidirler. Öte yandan bürokrasiye yönelik kışkırtıcı, yıpratıcı, küçümseyici tavır, bu iktidar döneminde katlanarak artmıştır.

Amaç, bürokrasiyi sürekli engel çıkartan, verimsiz bir yapı gibi göstermek, böylelikle oluşturulan manevi baskıyla memuru açlığa ya da istifaya davet etmektir.''

DYP Genel Başkan Yardımcısı Adan, iktidarın, hiçbir liyakat unsurunu dikkate almaksızın, sadece partiye yakınlığı ve hamiliği esas alarak büyük çaplı atamalar yaptığını ve bürokrasiyi altüst ettiğini de ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber