Gençlik Parkı'daki Ramazan eğlencelerinin tadını çocuklar çıkarıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği Ramazan etkinliklerine gelen çocuklar doyasıya eğleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her gün on binlerce Başkentli, hem birlik, beraberlik duygularıyla oruçlarını açıyor, hem eğleniyor, hem de dini sohbet ve tasavvuf konserleri ile ruhunu dinlendiriyor.

Gençlik Parkı, her gün buraya gelen 7'den 77'ye her yaş grubundan insanla dolup taşıyor. Özellikle çocuklar, bu Ramazan'da Gençlik Parkı'nda buluşarak eğlencenin tadını çıkarıyor. Geleneksel Türk tiyatrosuyla tanışan, Hacivat-Karagöz ile eğlenen, orta oyunu seyreden çocuklar, küçük lunaparkta ve Gençlik Parkı'nın oyun alanlarında doyasıya eğleniyor, macun, pamuk helva, mısır, dondurma ile keyifli anlar yaşıyor. Parktaki çocuk oyun alanları ise en çok ilgi gören yerler oluyor. 'Mahallede Şenlik Var' panayırının kurulu olduğu alan, iftar saati dışında saat 18.00-23.00 arası, 6-12 yaş arası yüzlerce çocuğun buluşma adresi oluyor.

İkişer salıncak, şato, gondol, go-cart, yüz boyama çadırı, şişme oyuncak, 30 mekanik araç, 8 palyaço, dönme dolap ve 1 Midilli atının bulunduğu alanda görev yapan 40 palyaço, çocuklara hem güvenliklerini sağlamak hem de daha çok eğlence için eşlik ediyor. Çocuklarına özenip, aynı keyfi yaşamak isteyen yetişkinler ise lunaparka geçerek, doyasıya eğlenebiliyor.

DEMİRCİ'DEN MANEVİ BİR YOLCULUK

Etkinliklerin yetişkinlere yönelik konserlerine ise büyük ilgi oluyor. Ramazan ayında bir hafta geride kalırken, konser sahnesinin konuğu Türk tasavvuf müziği bestecisi ve şarkıcısı Mustafa Demirci oldu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Demirci, ?Bu sıcak ortamda gönüllerinizin sıcaklığı ile çok farklı bir akşam yaşıyoruz. Bende gönülden duygularla muhabbetle hepinizi selamlıyorum? sözleriyle başladığı konserinde, hem kendi bestelerini, hem de tasavvuf müziğin en bilinen eserlerini güzel sesinden Başkentlilerle paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber