Kayısı üreticisine hasat pazarlama kredisi

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Ziraat Bankası tarafından, kayısı üreticilerine kasım ayında geri ödemeli ?hasat pazarlama kredisi' verileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer Faruk Öz, yaptığı açıklamada, kayısı üreticisinin sorunlarını gidermek amacıyla Ziraat Bankası ile yaptıkları görüşmelerin neticelendiğini söyledi. Bankanın Malatya şubelerine talimat verileceğini ifade eden Öz, böylece kayısı üreticilerine hasat pazarlama kredisi verilebileceğini kaydetti.

Kayısı üreticilerinin üretim maliyetlerini karşılamak için ürünün ucuza satmak zorunda kalmayacağını vurgulayan Öz, şunları söyledi: ?Ziraat Bankası Malatya şubelerine talimat geldi. Bu talimatlar doğrultusunda kayısı üreticilerimize hasat pazarlama kredisi adı altında kredi ödenecek. Daha önce kredi kullanmamış olanlar için. 25 bin TL'ye kadar yüzde 50 sübvansiyonlu olacak. Kredi kullananlar için ise yüzde 25 sübvansiyon olanağı sağlanacak. Kayısı üretilen bahçelerin ipotek olarak gösterilmesi ile bu kredinin alınması mümkün olabilecek. Kredinin geri ödenme ayı ise kasım olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber