Yeni otogar Boyabat trafiğini rahatlatacak

Sinop'un Boyabat ilçesi yeni otogarına kavuşuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni otogarın hizmete girmesiyle Boyabat'ın şehir içi trafiği de rahatlayacak. Kastamonu-Samsun kara yolu üzerinde inşa edilen yeni otogarın üç ay sonra hizmete girmesi bekleniyor.

Yıllardır Boyabatlılara şehir içinde hizmet veren mevcut otogarın, ihtiyaca cevap verememesi üzerine geçen yıl yapımına başlanan yeni şehirler arası otobüs otogarında sona gelindi. Otogarı yapan firma yetkilileri, binanın verilen süreden önce teslim edileceğini söyledi. Yeni otogarın Boyabat'ın 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde inşa edildiğini belirten Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, şu anda kullanımda olan mevcut otogarın görüntü kirliliği oluşturduğunu ve şehir trafiğini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Yeni otogarın hizmete girmesi ile hem Boyabat ilçesinin modern bir otogara sahip olacağını hem de şehir içi trafiğin rahatlayacağını anlatan Ermiş, "Mevcut problemlerden kurtulmak, ilçemize yakışır modern ve daha kullanışlı otogara kavuşmak istiyoruz. İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede ilçemiz yeni otogarına kavuşacak." dedi.

Boyabat Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeli uygulanarak ihaleye çıkarılan ve yapımı devam eden otogar binasının bir an önce bitirilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen firma sahibi Hamit Çelik, yeni otogar inşaatında son aşamaya gelindiğini söyledi. Çelik, ??Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şu anda binanın dış giydirme çalışmalarını yapıyoruz. Modern bir otogar olacak.'' diye konuştu.

Kastamonu-Samsun kara yolu üzerinde yapılan yeni otogar binası 2 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 13 bin metrekare alandan oluşuyor. Yeni otogar planlamaya göre Boyabat'ın 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Otogar binasında yolcuların dinlenmesi ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ünitelerin de yer alacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber