Topçalı Mahallesi sakinleri, tarım arazilerinin demir yolu yapılmasına karşı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Topçalı Mahallesi sakinleri tarım yaptıkları alanların demir yolu istasyonu ve sac depolama alanlarına çevrilmesine karşı olduklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılacak çalışmalara engel olacaklarını belirten köy halkı Belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan da sözünü tutmasını istedi.

Gülüç nehri kıyısında kurulu olan ve önceki yıllarda köy iken düzenlenen referandumdan sonra Ereğli'nin mahallesi olan Topçalı mahallesi sakinleri düzenledikleri basın toplantısıyla, tarım yaptıkları alanların demir yolu istasyonu ve sac depolama alanlarına çevrilmesine karşı olduklarını belirtti. Tepkilerini kamuoyuna duyurmak için halen tarın alanı olan tarlada bir araya gelen mahalle sakinleri adıa konuşan Hüseyin Aksoy, kendilerinin Ereğli'nin büyümesine değil, Ereğli'nin en verimli topraklarının kaybedilmesine karşı olduklarını söyledi.

Yeni revizyon imar planında tren yolu istasyonu olarak gösterilen yerlerin birinci dereceden tarım alanı olduğunu iddia eden Aksoy, "Her yörenin kendine özgü bir güzelliği vardır. Boğaz İsatanbul'un güzelliğidir. Bizim yöremizin güzelliği de Devrek'ten doğup, Kızılcapınar, Yaraşlı, Bölücek, Topçalı ve Gülüç Beldesi'nden geçerek denize dökülen Gülüç Irmağı'dır. Ereğli'ye, Erdemir'e ve kıyısında bulunan köylere hayat dağıtır. Köseler tepesine çıkıp bir bakmak lazım. Oardan bakılınca Güliç Irmağı'nın o güzelim tarım alanlarına nasıl hayat verdiğini göreceksiniz. Burdaki tarım alanları Ereğli'nin yaş sebze ihtiyacının yüzde kırkını karşılamaktadır. Aynı zmanda haftanın iki günü Ankara-Çankaya, İstanbul-Şişli organik pazarlarına yaş sebze göndermektedir." dedi.

"BAŞKANIMIZ BİZE VERDİĞİ SÖZÜ UNUTMAMALI"

Aksoy bugüne kadar saygı ve sevgide kusur etmediklerini söylediği Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a da seslenerek, "Sayın Başkanımıza mahalle olacağımız zaman bize verdiği sözü hatırlatmak istiyoruz. Bize, 'köyünüz tarım alanı içinde kalacak, herkes bağında bahçesinde çalışacak, hayvanına bakacak' demiştiniz. Sayın Başkanıma sesleniyorum. Buranın Erdemir'in slap sahası olmasına izin vercek misiniz? Bu yörenin bağrından çıkan Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan'a sesleniyorum. Ondan bu projeye alternatif bir çözüm bulmasını bekliyoruz." diye konuştu.

"BİZ DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLEMİYORUZ"

Köy sakinlerinden Cazibe Aslan da yöre halkı olarak çalışmayı seven insanlar oldukalrını söyleyerek, "Verimli bir arazimiz var ve bugüne kadar devletten Hiçbir katkı almadan, beklemeden üretim yapmaya, millete hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunun üzerine birde bu araziyi tren istasyonu yaparak ortadan kaldırırlarsa biz buna karşı geliriz. Biz çalışmaktan aciz insanlar değiliz, yetkililerden bize bu alanda üretim yapmaya devam etmemizi sağlamanın dışında bir beklentimiz yok. Şu ana kadar devlleten yüz kuruş destek almadık, istemiyoruz da. Ama kendi yağımızda kavrulmak istiyoruz. Arazimizi de sonuna kadar savunacağız." şeklinde konuştu.

Tarladan karpuz ve kavun toplayan mahalle halkı, açıklamanın ardından evlerinin yolunu tuttu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber