Bakan Şahin: 'Okul öncesi eğitimi de destekliyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, okul öncesi eğitimde destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, "Bugün ilk kez açıklayacağımız önemli bir çalışmayı da söylemek istiyorum. Okul öncesi eğitimi de destekleme kararı aldık. Bunu Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Sayın Başbakanımızın talimatıyla yeni dönemde de hayata geçireceğiz. Hedefimiz, çocuklar doğduğu andan itibaren onların her konuda fırsat eşitliği yakalamalarını sağlamak" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'nde inşa edilen Çocuklar Evi, Bilgi İşlem Binası ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Kapalı Spor Salonu inşaatlarının temel atma töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Şahin, karayoluyla geldiği Çanakkale'de ilk olarak ÇOMÜ Rektörlüğü'nü ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'le görüşen Bakan Şahin, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Bakan Şahin, burada ÇOMÜ'nün projesiyle NASA'ya gidecek çocuklarla da görüştü. Ziyaretin ardından ise temel atma törenlerine geçildi.

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi içerisinde yapılan ve Türkiye'nin en büyük anaokulu olacak binanın temel atma töreninde konuşan Bakan Şahin, "Çanakkale Savaşı'nın yönetildiği bu merkezde bugün bu tesisin açılması bizi geleceğe taşıyan çocuklarımız adına çok önemli. Evlatlarımız hem geçmişimiz, hem geleceğimiz. Makamımız ne olursa olsun, bilmeliyiz ki makamlar bitecek. Önemli olan evlatlarımızın iyi yetişmesi. Bu rekabetçi dünya düzeniyle baş edecek şekilde, temelde, doğuştan itibaren okul öncesi eğitimlerine de dikkat ederek yetiştirmek, bizim birinci derece ödevimiz ve görevimiz. Bir anne olarak, iki çocuk sahibi bir anne olarak, bir kadın olarak bunun ne kadar önemli olduğunu kendi hayatında yaşamış biri olarak bunu çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Okul öncesi eğitimi de destekleme kararı aldıklarını ilk defa açıklayan Şahin, şöyle devam etti:

"Yeni eğitim sisteminde 4+4+4'de okul öncesi eğitimle ilgili kısımda biz Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü olarak artık 'şartlı nakil' dediğimiz, yani eğitim desteğine ve sağlık desteğine devam ederken, okul öncesi eğitimi de destekleme kararı aldık. Bunu Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Sayın Başbakanımızın talimatıyla yeni dönemde de hayata geçireceğiz. Yani amacımız, çocuklar doğduğu andan itibaren onların her konuda fırsat eşitliği yakalamalarını sağlamak. Yoksulluktan dolayı eğitimlerinin önünde bir engel olmasını istemiyoruz. Herkesin ama herkesin, anne babası kim olursa olsun, nerede doğarsa doğsun, dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun. Bu Çanakkale ruhunun bize bıraktığı en büyük eserdir. Burada bizim çocuklarımızın da aynı ruhla yetişmesini ve sosyal devlet olarak da bu çocuklarımızın her zaman yanında olmayı önemsiyoruz."

"ÇALIŞAN ANNELER DAHA İYİ GÖREV YAPACAK"

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise, Çanakkale ekonomisine katma değer sağlayan ÇOMÜ'nün sosyal yönden de azımsanamaz bir etkisi olduğunu söyledi. ÇOMÜ Rektörü Prof.

Dr. Sedat Laçiner de, Türkiye'nin en büyük anaokulunu yapacaklarını belirterek, "Üniversitede anaokulunun ne işi var diye sorulabilir. Burada çalışan anneler, çocuklarının kampus içerisinde emin ellerde olduğunu bilirse görevlerini daha iyi yapabilirler, başkalarının çocuklarına daha iyi eğitim verebilirler diye düşündük" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin en büyük anaokulu olma özelliğini taşıyan Çocuklar Evi'nin temeli atıldı. Bakan Şahin tarafından temeli atılan bina, kısmi bodrum ve zemin kat üzerine toplam 5 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. 750 metrekaresinde çocuklar için iç oyun bahçesi bulunacak. İçerisinde idari kısım, derslik, uygulama atölyeleri, dinlenme odaları, yemekhane, sığınak, aktivite odaları gibi alanları bulunduracak olan inşaat tamamlandığında Türkiye'nin en büyük anaokulu olacak.

Bakan Fatma Şahin, ÇOMÜ kampusü içerisinde Kapalı Spor Salonu ve BESYO İnşaatı ile Bilgi İşlem binalarının da temelini attı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı ile Çanakkale Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Şahin, feribotla Gelibolu Yarımadası'na geçti. Burada şehitlikleri ziyaret edecek olan Bakan Şahin, akşam ise Çanakkale Şehitler Abidesi'nde şehit aileleriyle iftar yemeğinde buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber