Sivas'ta sıcak hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor

Sivas'ta sıcak hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Sivas'ta, sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda dinlenmeyi tercih ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda bazı vatandaşların gölgelik alanlara uzanarak vakit geçirdiği, kimi vatandaşların ise ağaçların gölgesinde uyuduğu görüldü. Cadde ve sokaklarda sıcak hava nedeniyle pek hareketlilik yaşanmadığı gözlendi.

Sıcak havadan evcil hayvanlar da etkilendi. Sivas Önder Atlı Cirit ve Spor Kulübü'ndeki atlar da bunaltıcı sıcaklarda zor anlar yaşıyor. Bakıcıları tarafından tek tek ahırdan çıkarılan atlar, hortumla su tutularak serinletiliyor.

Önder Atlı Spor ve Cirit Kulübü Başkanı Musa Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların çok sıcak olması nedeniyle insanlar gibi atların da bunaldığını belirterek, atları serinletmek için her gün ahırdan çıkararak hortumla yıkadıklarını ifade etti.

Sivas Kanarya Sevenler Derneği İkinci Başkanı Lokman Sayyar ise sıcak havanın kanaryaları da etkilediğini belirtti. 40 yıldır kanarya beslediğini anlatan Sayyar, sıcaktan etkilenen kanaryaların kafeslere yerleştirilen ve

"banyoluk" olarak adlandırılan su kabında çırpınarak serinlediğini kaydetti.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber