Sıcaktan bunalan camide serinliyor

Adana'da Ramazan ayında aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar çareyi camilerde buldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

45 dereceyi geçen hava sıcaklığına dayanamayan vatandaşlar klimalı camilere giderek serinlemeyi tercih ediyor.

Merkez Seyhan ilçesinde Yağ ve Yeni camilerinde öğle ve ikindi namazını kılan cemaat, içerideki serinlikten faydalanmak isteyince ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Kuran-ı Kerim okuyan, namaz kılan ve tespih çeken vatandaşlar, dua ettikten sonra bir köşede uyuyarak vakit geçiriyor

Vatandaşlara uyarılarda bulunan imamlar, camilerin öncelikle ibadet yeri ve İslam'ın öğrenildiği güzel mekanlar olduğu hatırlatmasında bulunuyor.

Yağ Camii civarındaki esnaf Mehmet Altınbaş, namazını kılan vatandaşların daha sonra klimanın altında uzanarak bir miktar dinlendiğini daha sonra tekrar işine geri döndüğünü belirtti. Ramazan ayında böyle bir imkanın vatandaşlar için çok güzel olduğunu ifade eden Altınbaş, "Elimizden geldiği kadar camiden çıkmamaya çaba gösteriyoruz" diyor.

Camiye 150

metre mesafede olarak çalışan esnaf Rıza Demir da namaz sonrası camide dinlendiğini söyledi. Demir, "Camimizin 4 tane kliması var, püfür püfür esiyor. Camimize gidip önce güzelce ibadetimizi yaptıktan sonra biraz da kestirip dinleniyoruz. Sonra tekrar gelip işimize çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Rıza Demir, günler uzun olduğu için zamanın zor geçtiğini ve gün içerisinde dinlenme ihtiyacı duyduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber