Sulama problemi yüzünden 20 bin meyve fidanı kuruma tehlikesi yaşıyor

Bayburt'un Gökçedere beldesindeki çiftçiler, balık üretim çiftliği nedeniyle tarım arazilerinin yeterince sulanamadığını ve ciddi anlamda mağdur olduklarını belirtiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gökçedere beldesi sakinleri, sulama göletinin mahkeme kararı ile tarım arazileri için kullanılmasına izin verilmemesine tepkili. Beldede 3 ayrı bahçede 20 bin civarında meyve fidanı bulunduğunu belirten üretici Bayram Açıkgöz, meyve fidanlarını sulayamamaktan ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi.

Beldedeki birçok tarım üreticisi gibi gölet suyunun mahkeme kararı ile kapatılmasından dolayı yetkililere seslenen Açıkgöz, ?Özellikle İl Özel İdaresi olmak üzere en üst düzey yetkililere sesleniyorum. Benim 20 yıl Almanya'da çalışıp biriktirdiğim para ile oluşturduğum ve gözümden sakındığım meyve bahçemi, ağaçlığımı bir balıkçı için feda ediyorlar. Üç tarlamı gölet yapımı için bağış yaptım, bunun için bir kuruş para almadım. Bu fedakârlığıma karşı, gördüğüm muamele beni kahrediyor. Meyve ağaçlarımı sulayamıyorum, bundan sebep meyve vermiş ağaçlarım kuruyacak, bu durum beni kahrediyor." dedi.

Belde sakinleri de yaklaşık 5 bin dönüm tarım arazilerine ekili olan şeker pancarı, sılajlık mısır, arpa, buğday ve yoncanın sulanamadığı için kurumaya başladığını belirtti.

Çiftçilerden Edmail Bakır ise 3 tarlada ekili bulunan sılajlık mısır ve şeker pancarının susuzluktan dolayı kuruduğunu iddia ederek, kiraladığı tarlanın kirasını nasıl ödeyeceğini ve kooperatifine belirttiği kotaya çözüm bulamamanın çaresizliğini yaşadığını kaydetti. Ercan Altın da sulama amaçlı yapılan göletten faydalanamaz duruma geldiklerini, belde sakinlerinin çok gergin olduğunu, yetkilelerin çözüm bulmaması durumunda istenmeyen hadiselerin olabileceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber